31 juli 2008

Update

Sorry för att jag har varit så dålig på att uppdatera, det har varit så mycket på schemat de senaste dagarna. Sena kvällar, tidiga mornar och händelserika dagar.

Imåndags firade vi vår bröllopsdag. Vi började dagen med gemensamt ben pass efter frukost;) Vi åt mitt livs äckligaste thaimat till lunch, o jag som hade längtat så mycket... På eftermiddagen gjorde vi nåt som ingen av oss hade gjort tidigare; åkte Helikopter, en rundtur över Visby, det var grymt kul. På kvällen var vi på Munkkällaren och åt underbar middag. Förrätt, varmrätt och nästan ett helt glas rödvin, mmmmmmm.

Tack snälla Erica & Danne för det fina blombudet som vi fick av er, ni är för gulliga.




Annars den här veckan, vad har jag hittat på?

Jag har haft/har ont i ryggen, vilket har gjort att jag har fått tagit det lite lugnt med träningen. Morgonpromenaderna har gått sådär och gymmet har inte varit att tänka på. Det är inte lätt att ta i ordentligt när det gör ont i ryggen, oavsett vilken annan muskelgrupp man kör. Idag gav jag mig på en morgonprom & jogg, det gick bra så efter en stadsvandring & lunch i Visby försökte jag mig på ett bröst & axelpass det gick okej. Jag hade ganska svårt att lyfta upp de tunga vikterna ifrån golvet, då bara det högg i vänstra sidan av ryggen. Jag körde 10-15 reps så mina vikter var inte så tunga. Efter avklarade övningar ställde vi oss på crossen i värmen (finns ingen ac eller fläkt på gymmet, bara öppna fönster) i 30 härliga minuter.

Min mamma med familj kom ner till Gotland i tisdags så jag har träffat dem en del. Vi var på Fårö i onsdags, idag var det guidad stadsvandring och de ha varit här hos oss hos Daniels pappa på grillfest här ikväll. Imorgon väntar en heldag på Kneipbyn, ett stort vattenland, mycket sol & bad. Om jag snart kommer i säng (kl är nu 00.23) blir det en morgonpromenad vid åtta.


En liten filmsnutt, ifrån vår helikopter tur över Visby.

Nattis:)

27 juli 2008

100 grader ute?!


Bilder ifrån dagens utflykt

Idag kan man inte klaga på att det inte är sommar...det är hur underbart som helst. Vi kom precis hem ifrån en dag med mkt sol & bad vid ett ställe som heter Blå Lagunen på norra Gotland. Jätte fint turkos färgat sötvatten, inga alger, fiskar eller sjögras. Vi uppskattade temperaturen till omkring 24 grader, för det var riktig skönt. Jag brukar vara lite kinkig, men jag badade tre gånger=)

Blå Lagunen

Snart är det dax för mellis, sen ska vi hinna med ett träningspass inan vi ska iväg till Daniels farmor på fika.

Trots semestern sämsta träningspass igår morse har jag fiiin träningsvärk i både triceps och biceps. Köra armar kl 10 är inte min favvo, jag hade tänkt att ta lite bilder men när jag både kände mig klen och ful fick det vara. Efter armarna var klara satt jag mig på en spinningcykel och trampade igenom ngr låtar för att sen ställa mig på crossen i 20 minuter. Daniel tog bilen hem och jag passade på att jogga de dryga två km hem, då var jag slut när jag kom hem, Skönt.




Daniel tog med mig till ett helt underbart ställe i onsags kväll; Högklint. Har ni inte varit där när ni har varit på Gotland måste ni dit nästa gång. Vi hade med oss kvällsmat upp och bara myste i solnedgången :x

Nu blir det kesellaröra med hallon & persika.

Imorgon blir det mys hela dagen, då firar vi våran bröllopsdag!!!

Ta hand om er, Puss!

24 juli 2008

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Sara! =)

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.28970

Regler:Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till andra bloggare du vill utmana.

1.Vad gjorde du för 10år sedan?- Jag jobbade på Sibylla, jag var nyfiken på livet och gjorde allt jag kunde. Både bra och mindre bra saker;)

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? Sola i trädgården, träna, duscha, äta mat & GLASS, njuta av semestern!

3. Godis jag gillar:- Jag älskar alla sötsaker, men undviker lakrits och det bästa jag vet är CHOKLAD!!!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär - Bygga ett stort lyxigt hus nånstans med sjötomt, en värsting båt nere på strand bryggan, anställa en städerska,- en trädgårdsmästare,- en dietist som sköter all matlagning,- anlita en PT som plågar mig till det yttersta, köpa en grym bil till mig och en ännu grymmare till Daniel, betala av mina studielån, köpa ett privat plan så jag kan resa när jag vill o vart jag vill!!!

5. Städer/orter som jag bott i- Norrköping!

Jag utmanar:
Lina, http://linajohansson.blogspot.com/
Stina, http://stinatelhammer.blogspot.com/

Kram!

23 juli 2008

Ryggpass









Lite bilder ifrån gårdagens ryggpass... Kanske inte de bästa men alltid är det nåt att titta på;) Det är ganska svårt att veta vart o hur man ska ta bilderna för att de ska bli så bra som möjligt, modellen går ju inte att ändra på, hihi.
Jag körde även mage, men tyckte inte att det var så mycket att visa bilder på.

Jäkla smalben...


Jag sov lite längre idag, gick upp vid nio tiden. Jag var ganska trött i kroppen så jag kände att jag behövde vila ifrån morgonpromenaden. Jag känner av de sista dagarnas intensiva promenader och jogging turer i kroppen.

Idag blev det vila ifrån gymmet, men att bara ligga och grillas i solen i flera timmar gjorde mig bara rastlös. Idag var varmaste dagen hittills, svetten bara rann när jag låg i solsängen.
På eftermiddagen var jag tvungen att ge mig ut på en powerwalk, som inte blev så lång....förklaringen kommer nedan.
Igår morse gick jag rundan (ca 7 km) + efter gymmet igår gick jag hem för att få lite förbränning efter passet.
Jag antar att mina underben är ganska trötta. Redan igår började jag på vägen hem få problem med kramp och små svullnader på skenbenen som även idag på eftermiddagen när jag skulle ta min promenad gjorde sig till känna(varav att det inte blev så långt, som jag tidigare nämnde).
Hatar när jag får dessa problem, inget går att göra när krampen kommer, jag har provat med stretch och massage på benen men det gör så grymt ont. Springer jag får jag inte samma problem, så sista biten igår och idag hann jag inte alls så långt tills jag var tvungen att avbryta min promenix och fick vända om joggandes hem :(

Detta problem kom redan första gången för säkert fyra år sen under mina morgonpromenader vilket resulterade i att jag köpte min trampmaskin ist. Den här säsongen har jag varit så lycklig över att jag inte har kännt av något, förrens nu... Jag blir så arg, antar att det blir vila ifrån promenixen imorn bitti oxå, så får benen vila lite extra.

Lite bilder ifrån gårdagens mysiga lunch

Igår var vi inne på stan i Visby och stosade runt, vi käkade lunch på Trådgårn, de hade jätte fin salladsbuffe med massor av godsaker, passade oss perfekt. Vi shoppade en hel del oxå, Daniel köpte några tröjor och en kostym till sig, och jag som fortfarande är en fattig student log lite extra och plutade med läpparna så fick även jag jätte fina kläder ;) Jag fick en klänning, ett linne och kofta.

Min söta kofta och klänning som jag fick av Daniel

Träningsvärken i ryggen efter gårdagens pass börjar nu komma smygandes. Det var ett grymt bra pass igår, jag ska lägga upp lite bilder senare.

22 juli 2008

Första semesterdagen!

Blir ett kort inlägg nu, klockan är så mycket och jag är jätte trött.

Vill bara samanfatta dagen.
Jag satt klockan på 7, trots att vi inte somnade förrens efter ett, så tänkte jag ge mig ut på morgonpromenad. När klockan ringde fanns det inte en chans på miljonen att jag skulle orka mig ut på gatorna med ett piggt och glatt humör... Jag somnade om och gick upp vid nio ist och käkade frukost.
Vi åk tetill gymmet vid halv elva tiden för att passa på att träna innan de stänger för lunch 12-15. Daniel och jag körde ben tillsammans, vilket inte händer allt för ofta, det var roligt. Daniel var grymt nöjd med passet men jag kände sådär, har haft problem eller rättare sagt jätte ont i ländryggen på min vänstra sida, vilket jag tror beror på förkorta hamstrings som resulterar i inklämmning i gluteus som i sin tur ger smärta i ländryggen. Hängde ni med? Alla ni som har läst anatomi eller har haft liknande problem fattar nog vad jag pratar om...
...Åter till dagens gympass, jag kände inte att jag kunde ta ut mig ordentligt, kunde inte köra så tungt som jag ville pga av smärtan i ryggen. Det är så sjukt tråkigt när en smärta kan göra att man blir så nedstämd och påverkar träningen. Jag gjorde så gott jag kunde och är iallafall nöjd med dagens pass. Daniel tog bilen hem meddans jag passade på att utnyttja kroppen när förbränningen var på G, en powerwalk på 20-25 minuter hem efter ett benpass, kändes lagom skönt efteråt. In i duschen, ner med lite mat i magen och iväg på födelsedags kalas.
Till min stora lycka så fanns det inga bullar, kakor och andra bakverk som stod och suktades framför mina ögon, kallskuret med massa frukt fanns det ist!!! Mycket bättre för min del. Visst fanns det tårta, men den såg så äcklig ut så jag var inte ens lite sugen.

Nu på kvällen efter kvällens räk och kycklingsallad tog Daniel och jag en kvällspromenad med hundarna, det är så skönt att ta en promenad på kvällen efter att man har ätit.

Vi har även hunnit med att titta på film, Borat! För andra gången, den är så underbart rolig och underhållande. Inget godis eller glass här inte. Kesella, vaniljvassle, funlight och mosade jordgubbar; I Love!


Nu är det natti natti, imorn blir det sol sol sol och då ska jag ligga i bikini. Självklart insmord i solcreme, med sf 6, vi måste vara rädda om vår hud och våra kroppar. Efter att min mamma fick en ganska allvarlig hudsjukdom nu i våras så är jag jätte rädd för solen, solar väldigt försiktigt. Var rädda om er också. Puss o gonatt

Det blev inte så kort inlägg som jag hade tänkt mig,hihi;)

20 juli 2008

Söndag

Äntligen semester!!!

Jag älskar att var ledig och bara ta det lugnt, göra vad jag vill när jag vill, det är så underbart.

Resan igår gick bra, men gud va tråkigt och jobbigt det är när man sitter i bilen i två timmar, och väl på båten sitter man bara i en stol i tre timmar, och ingenting händer...det är så långtråkigt. Jag blir så rastlös, tänk om det fanns ett litet gym som man kunde fördriva nån timme i ;) det mest spännade var då vi åt vår matsäck. Jag är som en riktig husmor, som planerar mina utflykter väl. Kaffetermos, mjölkflaska, vattenflaska, funlight, loka, äpplen, nektariner, proteinsmoothie och proteinmuffins, gott.

Det roliga är att Daniel älskar mina muffins. Han tycker ju inte om någonting i bak,- godis och sötsaker men han gillar verkligen mina muffins. Den här gången gjorde jag jordgubb, mango och hallon.

Imorse passade jag på att ta en liten sovmorgon. Vi kom inte i säng förrens halv två inatt så straxt innan elva kravlade jag mig ner för trappen och mumsade lite frukost. Idag struntade jag i gröten och lyxade till det lite med grovt bröd med skinka + tomat och självklart proteinsmoothie. Jätte gott med bröd, det var så otroligt länge sen jag åt det, men jag ska nu på semestern unna mig lite bröd med skinka och mager ost på!!! Det är jag värd, jag går då hellre 10 minuter extra på mina morgonpromenader;)

Vi har bara latat oss och tagit det meeer än lugnt idag. På eftermiddagen började det krypa i mina ben så jag var tvungen att ta på mig träningskläderna och ge mig ut på en powerwalk, väl hemma efter "min runda" kände jag mig inte riktigt nöjd så jag fortsatte och sprang ett litet extra varv. Jag tror att jag gick ca 5 km och sprang 2 km. Jag ska försöka mäta upp sträckan för att få ett mer exakt värde på sträckan. Det var så skönt att få röra på sig efter så många timmars slöande...

Nu ikväll åkte vi iväg till ica maxi för att inhandla våra dagligvaror, keso, kesella, ris, pasta, makrill, olivolja, frysat hallon/jordgubbar, grönsaker + massor av frukt mm.

Imorgon förmiddag ska vi pallra oss iväg till vårat favvo gym här nere på gotland: GYM 1. Vi har tränat där varje sommar de senaste sex åren, det gymmet passar oss perfekt.

På eftermiddagen ska vi ut på landet för att fira Daniels morfar som fyller år, den årliga släktträffen...;)

Jag ska försöka att skriva så mycket jag kan under semstern, kan inte lova att det blir varje dag, men jag gör så gott jag kan!

Ta hand om er alla och jag hoppas verkligen att solen tittar fram och lyser lite på oss.


17 juli 2008

Nån som ska till Gotland?

Semestern närmar sig med stormsteg. Är det någon som ska till Gotland under v 30-31??? //Millan

Allt känns toppen!

Jag är så glad, pigg, lycklig idag. Allt känns toppen. Visst är dessa dagar underbara!!! Har precis kommit hem efter 47 minuters morgonpromenad i solen och sitter med frukosten och laddar inför en dag på jobbet.

Äntligen har jag fått igång min ipod som jag fick i födelsedagspresent (i maj) efter massa strul och krångel med olika program som skulle laddas hem, installeras och jag vet inte vad, kan jag nu digga loss ordentligt. Älskar att ha ny musik i lurarna.

Tack Tobbe & Nina för perfekt present.

Jag var tvungen att ha andra lurar än de man får med. Jag fick super bra in ear av Daniel, tack älskling:x

Igår efter jobbet blev det en snabbis på gymmet. Jag skulle träffa Malin för en fika så jag super setade biceps, fram/utsida axlar & 20 minuters cardio. Det gick jätte bra, det känns skönt när svetten bara rinner av och man är hellt slut i musklerna, härligt.

Idag väntar triceps + bröst.

Puss på er!!!

16 juli 2008

Pigg Piggelin

Idag avstod jag morgonpromenaden också. Känner att jag behöver vila mina ben då jag efter hur jag mådde i måndags även har börjat få ont i ett knä. Men efter jobbet idag blir det biceps + axlar och cardio. Det ska bli roligt, då jag känner mig sugen och motiveread idag till ett dunderpass. Igår lagade jag mat för första gången på en månad(bortsett från sallad, omelett & grillat, som det har blivit mycket av de sista veckorna).

Kyckling, zuzzini, champinjoner, rödlök, vitkål och massor av kryddor, självklart Vitlök!!

Det ska bli gott med en lagad lunch idag.

Puss på er ifrån en pigg piggelin :x

15 juli 2008

Muffins


När jag inte hade nåt annat att göra så passade jag på att baka lite muffins. Jätte goda mellanmål. ;)

150 grader i 20 minuter.
Jag fick ut ca 9 st av varje sats.
90g äggvita
200g kesella
40g proteinpulver (jag använde vanilj)
10g bakpulver
50g banan
100g jordgubbar /blåbär
Vispa samman äggvita till fluffigt skum med ballong/elvisp. Tillsätt protein och bakpulver. Tillsist vispa i kesellan. Klicka ut smeten i formarna, smaksätt ev med nåt du tycker om. Det är inget måste, men mycket godare :x
Lycka till!!
För er som dietar eller är intresserade har jag räknat ut värderna på dem:
Totalt för alla muffins;
Kcal: 476
Protein: 71,1g
Kolhydrater: 33,7g
Fett: 4g
------------------------------------
Per styck;
Kcal: 52,8
Protein: 7,9g
Kolhydrater: 3,7g
Fett: 0,44g

Trött trött trött

Jag var verkligen sugen på att skriva ett jätte glatt, positivt och motiverande inlägg igår när jag kom hem. Men jag var så gott som död. Jag vet inte om jag har kännt mig så konstig, trött och helt förstörd i hela kroppen sen jag hade influensan sist???

Det började på jobbet, vi hade 28 grade VARMT i butiken hela dagen, ni kan ju bara tänka er den arbetsmiljön utan någon som helst ventilation...alla basiller bara flög runt från den ena personen till den andra. Jag var så trött i huvudet, illa mående, hängig och hade ont i varje lite muskel på kroppen.

Jag har kört ganska hårt med träningen den sista veckan, morgon cardio, cyklat till jobbet, gymmat, cardio igen & cyklat hem. Jag kommer inte ihåg när jag hade en vilodag sist, jo jag tror att det var helgen för en o en halv vecka sen. Jag behöver vila, men det är svårt när hjärnan vill nåt annat, om jag inte tränar idag så blir jag tjock....eller iaf inte smalare och då är det bara jag som får skämmas på scenen den 9/12. Dessa tankar cirkulerar i min skalle, trots att jag VET att man måste vila, vilan är den bästa återhämtningen och det är då som man "växer" men det är svårt att få hjärnan att förstå det ibland...

Den enda muskelgrupp som jag inte hade träningsvärk i var benen. Men när kraften inte finns där och känslan är någon annan stans är det svårt att riktigt ta ut sig. Jag var så nära på att cykla hem och strunta i gymmet när jag slutade 19.30 igår, men jag släpade mig upp till gymmet och det började kännas liiite bättre. Jag kan inte påstå att jag gjorde några personbästa men ett klart godkänt under de förutsättningarna jag hade! För första gången var jag så utmattad att jag var tvungen att gå in och sätta mig i omklädnimgsrummet när jag var klar, jag var likbek i ansiktet, det såg ganska läskigt ut. En proteindrink i magen och några underbara godisbitar senare satt jag mig på cykeln hem.

Mat lusten som alltid brukar finnas där, var helt borta. Jag åt lite jordgubbar, kiwi & mango och drack en proteinsmoothie innan jag somnade på soffan vid 22 tiden. Jag orkade inte ens sitta upp i soffan. Daniel fick nästan bära mig in i sängen när han skulle lägga sig, Läskigt.

Idag är en helt träningsfri dag på alla sett, jag tror att det är det bästa för min kropp. Måste dock tänka på att äta några kalorier mindre idag då jag inte kommer att göra av med allt för många. ;)
När jag vaknade kändes det mycket bättre, lite ont i kroppen har jag självklart men framåt kvällen hoppas jag att jag mår prima!

När som helst kommer mamma & Patzie hit och ska fika lite, det var säkert tre veckor sen vi sågs, det ska bli mysigt.

Hoppas ni får en fin dag i det nu soliga vädret!!! //Millan

Några bilder från imorse, trots att bilderna känns sådär så bjuder jag på dem. Det är väl det som är lite grejen att man kan ju inte bara lägga ut snygga och perfekta bilder, många kilo som ska bort...
Blunda för bilden på ben och rumpa, jag sitter stadigt iaf ;)

13 juli 2008

Väl utnyttjade dagar.

Tänkte att jag skulle försöka att sammanfatta de senaste dagarna som jag inte har skrivit....


Torsdag,

Jag började med 30 min morgontramp sen cyklade jag ner till ett av Norrköpings mysigaste "sommarfik" Färgargården. Där träffade jag Lina, vi satt och pratade om allt möjligt men mest om kost, träning och min kommande tävling....


Snacka om att suktas.......;) Så mycket gott, och man får bara titta.
Efter några timmar på färgargården kom Kenna och mötte upp, då blev det några timmar i solen och uppladdning inför kvällens gympass.

Lunch, iform av pastasallad med räkor och kyckling, mums.

Fredag: Morgoncardio 30 minuter, jobb 10-19. När jag kom hem väntade dessa på mig... Jätte fina blommor av Daniel, jag blir alltid lika glad när jag får blommor. Snabb styling och vidare till Söderköping där vi hade bokat bord på La Uva kl 20. Hur gott är det inte med tapas??? Efter maten kom jag på den underbra idén att gå upp på Ramunderberget och titta på utsikten (+ att bränna nårga extra kalorier...)

Mycket fotriktiga promenadskor...

Igår Lördag, blev det 30 minters morgontramp, jobb, rygg + cardio 30 minuter. På kvällen bjöds det på grillat hos Nina & Tobbe, hur gott som helst!!!

Nu är det dax för några timmar på jobbet, sen blir det bröst, vader, mage + cardio.

Ha det bäst!!!

11 juli 2008

Uderbar ledig onsdag

Sitter nu framför datorn en snabbis innan det är dax att åka ivåg till jobbet.
Jag har haft två underbara lediga dagar...
I onsdags blev det super skön morgonpromenad på 45 minuter. Efter frukosten åkte jag o Ken i väg till Vingåkers factory outlet. Jag blev lite besviken, hittade inte alls det jag hade hoppats på, shoppade lite kläder bara.

Mina första 3,5 timmar någonsin på en golfbana spenderades på onsdagkvällen. Daniel, Kenna & Tobbe spelade och jag följde med och fick lite motion på banan;) Det var hur underbart som helst!!! Jag vill ut igen. Jag bjuder på lite bilder ifrån golfbanan.



När magen kurrar får man ta ett litet mellanmål, kanske inte det bästa men smidigt iaf...

I kväll ska jag, Daniel & Kenna till ett tapas restaurang i Söderköping och äta, Kenna åker hem till Göteborg imorn:(

Får jag tillfälle lite senare kanske jag skriver ett par rader.

Puss på er!

08 juli 2008

I am back!!!

Tjoho, idag är en underbar dag. Bortsett ifrån vädret så mår jag mycket bättre idag. Jag vaknade pigg (kanske lite överdrivet, men ett gott försök), glad och kände mig som jag brukar göra. Den gnälligan, negativa och trötta Millan var borta, gissa om jag kände en lättnad. =0)
Jag avstod ifrån morgon cardion idag för att vara på den säkra sidan. Det var riktigt roligt på jobbet idag oxå. Jag har gått och laddat hela dagen inför kvällen armpass och planerat vilka övningar jag skulle köra. Det är så otroligt kul att träna när man är laddad och fokuserad. Jag skuttade upp till gymmet med ett léende på läpparna och var redo för ett dunderpass. Och gissa om det gick bra??? Om det gjorde!!! Jag tog i, kämpade och svettades i takt med musiken. 90 underbara minuter senare satt jag på bussen hem (jag cyklar gärna inte till jobbet i spöregn) drack mitt protein och mumsade på mina ferrari bilar & persikor. Jag är jätte nöjd över dagens pass. Jag skulle köra biceps + triceps men gjorde lite omstruktureringar under passets gång. Jag får sån otrolig pump i underarmarna när jag kör biceps att jag vissa pass inte klarar av att köra både b+t. Jag valde därför att splitta på dem och körde mage ist. 4 övningar biceps och 3 övningar mage. Efter ett väl godkänt pass avslutade jag med 30 minuter intervaller på trampmaskinen. Bra kämpat Millan!!!

Imorn är jag ledig, då ska jag och Kenna åka till Vingåkers factory outlet och shoppa lite. Senare på kvällen ska grabbarna ut på golfbanan och då tänkte jag passa på att följa med och komma ut lite.

Jag ska försöka komma isäng lite skapligt ikväll, så jag kan köra ordentligt med cardio imorgon bitti.

Finns det något underbarare än jordgubbar??? Det är det bästa som finns, utan problem skulle jag kunna trycka i mig en liter nu ikväll, men den som väntar på nåt gott..... Jag äter ju inga kolhydrater på kvällarna, så det är bara att vänta... Jag längtar till min frukost imorn, då blir det massor av gubbar på gröten!

Natti natti :x