30 september 2008

Natti Natti

Jag sitter nu och mumsar i mig kvällens sista mål, min kessela röra med hallon och blåbär, det är en perfekt avslutning på en bra dag.

Passet på gymmet gick bra, rygg + mage + cardio. Jag var inte alls lika trött som igår, trots ganska lite kcal i kroppen gick det bra, jag kämpade på och kände mig ganska stark.


Imorn är det skola igen, back in business. Jag gillar mina rutiner och att äta på mina fasta tider. Idag när jag har varit ledig blir inget som vanligt, men det funkar väl ändå, men det känns lite konstigt. Jag måste planera och tänka mer en ledig dag, det är lätt att jag äter för lite och för sällan.... Nu är det läggdax, Nattis Natti!
Veckans super goda lunch; grönsaker i ugn, varmrökt lax och romsås gjord på kesella, mumma...! Ca 300 kcal, 31 g protein, 15 g kolhydrater, 12 g fett

Äntligen mörk igen

Efter tre timmar hos min fantastiska frisör KristinMates, så blev jag äntligen mörk igen!!! Jag har längtat så länge efter detta, nu mår jag lite bättre än vad jag gjorde igår... känner mig fortfarande tjock och ful, men lite bättre är det iallafall. Imorse så sov jag ut lite, som utlovat innan jag hoppade upp på trampmaskinen och kämpade mig igenom 40 ganska tunga minuter. Träningsvärken efter gårdagens alla pass börjar göra sig till känna. Har även en liten känning i halsen, som jag blundar över och hoppas på så sett att den försvinner. Uppmärksammar man den inte, så finns den inte...?
Om ett par timmar blir det ett härligt gympass, med lite mer entusiasm och power än igår förhoppningsvis. Innan dess blir det lite lax och grönsaker + sås. ;)

På torsdag är det dax för massage hos PJ igen, som jag ser fram emot otroligt mycket. Jag är trött och har ont i större delen av min kropp, och främst ryggen. Det ska bli skönt med en ordentlig behandling.

29 september 2008

Köttkorv & Toppform??

Har precis sett klart Toppform samtidigt som jag passade på att förbränna några kalorier extra på trampmaskinen... Idag är en sån där dag då jag bara känner mig fet och ful, som en köttkorv ungefär. Trots 30 minuter morgontramp, benpass på gymmet några intervaller på crossen, cyklade jag hem tog en proteindrink och hoppade upp och svettades i 30 minuter till. Vet inte om det är det bästa, men det länns lite bättre nu i allafall =)

Känner mig lite frusterad över att min sista måltid nu är slut oxå, det var så gott. Jag hade kunnat ätit en tallrik till;)

Vi började nu kurs i skolan idag, spännande, men det är jobbigt att försöka fokusera när man sitter och är så trött. Jag har varit otroligt trött idag, men det beror på att jag har sovit aldeles för lite i helgen, det är inte okej, men jag får skylla mig själv. Det blev sent hem ifrån ännu ett bröllop i lördags och upp och hoppa ca fem timmar senare i går. Trampmaskinen väntade innan jag och Daniel gav oss iväg till Mantorp Park för att titta på STCC finalen. Det var en underbar dag igår med strålande sol och lagom varmt i luften. Jag somnade i solen, liggandes på våra sittunderlägg mellan tävlingarna..... Jag hann med ett kort spinningpass igårkväll (30 minuter) innan läggdax.

Självklart hade vi med oss matlådor, det brukar inte finnas så mycket dietvänlig mat på dessa tillställningar;) Jag mumsar så gärna på min lax, räkor, kräftor, avokado, keso och vitkålsallad!

Sandra bjöd på goda pannkakor i lördags. Tack snälla sötnos, nu har jag stillat mitt sug. Visst är det jobbigt när man blir tok sugen på nåt, så att man bara måste ha??? Pannkakor och sockerfri sylt blev mellis/lunch på ätardagen i lördags.

Imorn ska jag SOVA ut. Vi är lediga ifrån skolan och jag har massor att fixa med. Men jag ska unna mig en sovmorgon först!

Nu ska jag hoppa in i duchen och hoppas att Daniel kommer hem snart så vi kan gå och lägga oss tillsammans.

26 september 2008

Fredags lunch

Super laddning inför gymmet... Jäääte gott. Lax står överst på min lista över favvo lunch just nu, det är det bästa som finns, jag äter gärna grillad laxfilé på grillen men i värsta fall funkar 275 grader på grilleffekt i 8 minuter i ugnen kalas bra.


Fyra mumsiga filéer med olika smaksättningar såklart, allt för att variera mig så att jag inte tröttnar. *Dijonsenap och gräslök *Mangochutney *Keso med ny chilikrydda + lite curry *Salsa (medium stark) Min favorit av dessa är kesoblandningen;)


Hittade en ny god krydda i affären, ganska bra drag i den. Kryddorna är A & O i matlagningen. Vet ni inte vad ni ska äta i helgen?? Prova gärna nån form av Lax!!! Nu ska jag byta om och åka till gymmet!

Tack snälla!!


Ni är så gulliga, tack snälla Sandra och Sara för en rolig kväll igår, och framförallt för de vackra rosorna! Jag älskar rosor och blir så glad när jag får blommor. Hoppas ni lärde er nåt och att mitt coachingsamtal inspirerade er till förändring, och inte bara var avskrämmande. Jag tror på er, och som jag sa: Ni bestämmer över Ert liv och Era kroppar. Ni kommer att klara av att följa era kontrakt utan några problem, det vet jag! Hör av er om ni undrar över nåt, Lycka till!!!

Trött och mör kropp

Idag när jag vaknade kändes det tyngre än vanligt att gå upp. Det kändes som om min kropp vägde nånstans runt 100kg. Stela vader ifrån gårdagens pass, ömmande triceps, och träningsvärk i ryggen.... :( Det är så här det ska kännas att gå på pävlingsdiet intalade jag mig. Det är min första jobbiga motgång på hela den här resan. Det började faktiskt redan igår. Jag var inte trött i skallen, men kroppen känders tung och orkeslös. En kille på gymmet kom fram och sa att jag hade tappat yttligare lite(förhoppningsvis fett) att överkroppen började se grym ut nu. Men jag kunde inte hålla med honom, jag var snabb med att säga att det kändes skit. Jag kände mig som en korv igår, tjock, ful och äcklig.

Jag var jätte rädd för att ställa mig på vågen i morse, jag hade god lust att strunta i det, men jag måste ju. Jag var rädd för att jag kanske hade gått upp ngt hekto. Jag har kämpat på ordentligt den här veckan och skött kosten perfekt, men ändå så kände jag mig tjock och svullen...


Vad tror ni då? Vad visade vågen och måtten? NEDÅT såklart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dagen kunde inte få en bättre vändning;) Jag hoppade i kläderna och gav mig ut på en powerwalk innan frukost. Det blev inga bästa varvtider, men med ett léende på läpparna kämpade jag mig runt de fem km iaf. Frukosten smakade lovely när jag kom hem!

Trots den trötta kroppen igår, så fanns viljan och kämpar glöden under tiden på gymmet. Jag gjorde pb på dipsen;) Jag längtar efter min "ätardag" imorn. Det är nu slut på skit ätandet, inga bullar och kakor;). Nu är det allvar och full fokus mot målet. Jag ska fylla på med kolhydrater iform av bröd och pannkakor ;)mmmmmmmmmmmm.

I eftermiddag står det biceps + mage på schemat, det kommer nog inte bli nåt dunderpass, men jag kommer kämpa på så mycket jag bara kan. Vill man så kan man, man måste tro på sig själv.


Nu är det dax för proteinmellis, ser kanske inte så mumsigt ut men det är grymt gott. Tonfisk, äggvita, kräftstjärtar, rödlök, keso & avokado. = 148 kcal, 21g p, 2,4g k, 5,6g f

22 september 2008

Små fix inför imorn

Jag tycker att rostade cashewnötter är mycket godare än naturella. De är lite smaklösa, mjuka och sega. Rostar man dem i en torr stekpanna på medelvärme i ca 10 minuter blir de knapriga och grymt mycket godare!


En liten burk nötter tillsammans med en proteindrink på eftermiddagen innan träningen är ett jätte bra mellanmål. Nötter är jätte nyttiga och bra på alla dess sett, men tänk på att de är energirika, 15g cashewnötter (ca 12 st) är 89 kcal!!!

Har just kommit hem efter ett lite senare gympass än planerat. Gick jätte bra iaf, jag kände mig ganska stark och hade mycket energi i kroppen. Fyra övningar rygg och tre övningar mage. Som avslutning några intervaller på crossen. Jag cyklade hem som en blådåre då jag ville hålla förbränningen på topp så länge som möjligt + att jag hade inget lyse på cykeln, så trampar jag riktigt fort så kanse inte polisen lägger märke till mig och kan då inte ge mig några böter...;) Väl hemma sitter jag nu i lugn och ro och pustar ut med mina godisar och en helt otroligt god proteindrink. Choklad och vanilj vassle blandat med 0,5 dl kallt kaffe, 1 dl vatten och två isbitar som jag skummade med stavmixern. Mumma för den som älskar kaffe/chokladdrink! Smakar typ som en krämig islatte....

Nu är det dax att packa iordning inför morgondagen.

Veckans lunchlådor

God vit fisk med bara 90kcal/100g. Jag la alla filéer på en plåt och grillade i ugnen med salt, peppar och hawaiikrydda (ifrån Gotland).


Vitkål, broccoli, rödlök, soja bönor, linser och haricotsverts med lite buljong och vatten.

Jag toppade med svarta kalamata oliver. Jätte goda lunchlådor till hela veckan.

För att öka på fettet lite + att jag älskar avokado har jag i lite av denna underbra frukt.

God och mycket lätt att tillaga, lycka till!!

271 kcal

33,1 protein

7,8 kolhydrater

11,8 fett

Pigg & Glad

Dagens frukost, endast protein smoothie, ingen gröt idag inte. 154 kcal, 22,2g protein, 8,8g kolhydrater, 2,5g fett. Det här är nog det bästa jag vet, jag skulle kunna leva på den här smoothien!

Pigg och glad med lite träningsvärk i benen, så känns det just nu. Jag sitter framför datorn och försöker hitta lite fakta och få lite inspiration till en muntlig tenta som jag ska ha på torsdag tillsammans med Sanna, det går skit. Hoppas att det går bättre för henne;)

Imorse var jag ute på 45 min morgonpromenad, det var länge sen. Jag hade glömt bort hur skönt det är att börja dagen med en promenad i friska luften. Hur just nu ätit upp min lunchlåda, som jag gjorde igår. Mycket god. Jag föredrar gärna varm mat till lunchen och det gör mig inget att äta en kall sallad på kvällen.

Gårdagens benpass började ganska tungt och motigt, men släppte ganska snart. Jag är helt klart nöjd, avslutade med intervaller på crossen innan jag hoppade upp på cykeln hem. Jag gillar den brännande känslan man känner i låren efter ett bra och tungt pass. Ikväll blir det rygg och mage, jag har ändrat om lite i mitt träningsschema, och hoppas nu att resultaten skjuter i höjden...kanske inte det, men det är roligt att ändra lite.

Igår och idag ligger jag lite lägre i kcal och framförallt drar jag in på kolhydraterna, det känns bara bra. Mina depåer verkar vara bra fyllda=0)

Jag har idag fått besked ifrån Glitz it att mina tyger är påväg, jiippii. Det ska bli så kul att få hem dem och börja sy.

21 september 2008

Söndags fix

Jag älskar basilika, en helt underbar krydda, ger en perfekt smak i min frukost smoothie.

Dax att fylla på blåbärsförrådet lite. Dessa små blåa bär innehåller massa nyttigheter med mängder antioxidanter.

Jag känner ingen hunger nu på morgonen (förmiddag) efter gårdagens påfyllnad. Efter 45 tramp blev det bara hallon & blåbärssmothie med basilika. Känner att jag gärna skippar gröten, har fyllt mina kolhydrat depåer ordentligt. Det blir bara massa protein och fett idag, i den mån det går att skippa kolisarna.

Gick jätte bra på jobbet igår, brudparet var otroligt fina och såg lyckliga ut. Det är så mysigt att jobba på bröllop, alla är så glada och trevliga. Jag får även en pirrande känsla när jag tänker tillbaka att vi var i samma situation för ungefär ett år sen, det var den bästa dagen i mitt liv!!

Nästa bröllop som jag jobbar på ska jag sätta på mig en stegräknare och se hur mycket vi springer igentligen?? Från kl 15 fram till 03.30, det blir några steg iallafall....

Det blir inget köp av spinningcykel idag, affären har självklart söndagsstängt. Det får bli imorn ist. På schemat står det ben idag, hoppas att de klarar det. Det känns som om benen aldrig får vila... Cardio minst en gång om dan, cykling till och från skolan + allt vardags spring. Hur mår era ben? Jag var på en underbar HELKROPPSMASSAGE i fredags hos PJHelhetsHälsan, det känns i rumpan kan jag lova;) Jag är väldigt dålig på att stretcha och det bruka resultera i väldigt spända sätesmuskler. PJ gick på och tröck på piriformis och medius jag är helt öm nu, i kombination med träningsvärk oxå tror jag.

Innan jag cyklar till gymmet i eftermiddag ska jag fixa veckans matlådor, det kommer bli lite fisk i form av Pangasius filé och troligtvis lite bönor och linser till. Jag får lägga ut lite bilder senare.

Ta hand om er så länge!

20 september 2008

Ännu en lördag

Hinner man inte köra cardio på gymmmet efter styrkepasset, funkar det lika bra hemma. Jag var ganska allert trots att kl var 21.30;)
Förhoppningsvis kommer Daniel hem med min nya spinningcykel imorn.....jag längtar efter att få sätta mig på sadeln med hysterisk musik i lurarna och bara få bränna av några härliga svettiga minuter! Jag längtar.

Min fösta dag på dieten som jag kände av lite hunger känslor var nu i veckan, rättare sagt i onsdags. Jag har ju länge tyckt att det har kännts lite konstigt att jag inte har varit något hungrig... Jag pratade med Micke Andesson på gymmet (som ska tävla på SM nu nästa vecka i BB-80kg) Han sa att ofta när man är övertränad så kan hungerkänslorna förvinna.....visst kan det vara så att jag är övertränad, jag tränar ju ca 10-15 pass i veckan, men det måste jag ju nu. Ha sa åt mig att jag måste unna mig VILA! Jag har en dag i veckan som jag vilar ifrån all träning. Han tyckte iaf att jag var i fin form;) det är alltid kul att höra. Han tyckte att jag skulle satsa på BB ist för Fitness, för han tycker att jag har ganska mycket muskler..... Han är väl för gullig, Jag mycket muskler, hihihi. BB är inget för mig, jag älskar fitness kroppar!

Veckans mätningar går sakta neråt, jag vill att det ska gå lite fortare, känner mig fortfarande lite stressad. Jag tänker inte på det hela tiden längre, men tankarna och känslan ligger där och nöter. Jag får se vad jag kan hitta på, några förändringar till nästa vecka får jag nog hitta på.

Nu ska jag hoppa in i duchen, 50 minuters tramp och frukost i magen, känner jag mig ganska nöjd. Ska ge mig ut på en powerwalk och senare hem till min syster som bjuder på lunch innan jag ska iväg och servera på bröllop ikväll!

Vi ses imorn, trevlig lördag önskar jag er alla! Puuuss :x

17 september 2008

Veckans matlådor

Jag stod nån timme på måndag förmiddag och förberedde hela veckans lunch och kvällslådor. Otroligt skönt att ha hela veckans mat fixad och klar, så slipper man gå och oroa sig och tänka på vad ska jag äta idag... Och just nu när jag går på diet så krävs det lite extra planering, det går inte bara att "ta nåt" och äta, jag räknar och väger varje måltid, så att jag vet att jag får i mig rätt näringsämnen och att fördelningen blir så optimal som möjligt. Jag tycker att det är jätte kul att räkna och veta vad jag äter. Jag väljer att lägga upp min kostplanering själv, då jag tycker att jag har ganska stor kunskap inom näringsläran. Självklart är jag inte rädd för att prata och diskutera olika kostupplägg med andra människor för att få lite nya tips och idéer.

Oavsett om jag går på diet eller inte så föredrar jag att fixa iordning ett gäng matlådor en dag i veckan + att man sparar en massa tid och även pengar på detta.

För mig är det inget jobbigt att dieta, inte än så länge iallafall. Jag äter riktigt god mat varje dag. För mig är det en förutsättning att kunna njuta och se fram emot en måltid under en dietperiod lika mycket som en vanlig vecka. För mig funkar inte tonfisk och ris, makrill och broccoli enbart, jag lagar gärna goda smakrika lådor nu också. Det är trots allt ganska många veckor som man håller på och det är så mycket annat som man kan uppleva som jobbigt/tråkigt varför även göra maten till något äckligt och jobbigt??? Jag bjuder gärna på lite bilder och näringsvärden på min veckomatsedel, smaklig spis!

Veckans lunch, otroligt gott med varm mat, jag har ganska länge bara ätit kalla sallader till lunch. En värmande wook var mumsig, till o med tjejerna i skolan kom fram och tittade över axeln och sa att det luktade jätte gott...

Kycklingfilé (80 g)som jag grillar i ugnen, massor med vitlökspeppar, salt och soja på, 250 grader i ca 15 min (vänder efter halva tiden) Blandade grönsaker (150g)tex, morot, blomkål, lök, champinjoner, sparris och broccoli. Keso (50g) och avokado (60g)

297 kcal

32 g protein

12 g kolhydrater

12 g fett

Underbart god kvällsmat; räkor (50g), varmröktlax (50g), keso (50g), äggvita (15g), salsa (8g), avokado (50g), liite ruccola + massa örtsalt. Jag kryper upp i soffan och njuter av varje tugga;)

248 kcal

30 g protein

5 g kolhydrater

14 g fett

14 september 2008

Formkoll

Formcheck i fredags...



Inte världens lättaste att fota sig själv, vilket tyvärr syns på bilderna ;(
Bättre än inget iallafall, håll tillgodo.

Söndag

Jag har varit riktigt dålig på att skriva här de senaste dagarna, jag har haft sjukt mycket att göra.... Äntligen hade jag några minuter över innan mitt "schema" sätter igång;) Jag kan bara samanfatta de sista dagarna med att det har varit fullt hålligång. Sist jag skrev var i veckan, dagen innan vi skulle ha nollning för ettorna, middagen gick jätte bra, jag fick en underbart god kyckling och en sallad, det var kanon. Både träningen och kosten har flytigt på. Vägning och mätning visade positiva resultat (äntligen) i fredags. Det märks att jag måste kämpa lite mer nu för att komma nånstan.
Jag träffade Lina i fredags, vi tog en mysig promenad runt stömmen och pratade tyger, dräkter och tävling. Vi insåg att det är dax att börja sy mina bikinisar och baddräkt så snart som möjligt, det ska bli jätte kul. Min syster var hos oss i fredags kväll, vi eller rättare sagt Sandra & Daniel tittade på film, jag var så otroligt trött, hur mycket jag än kämpade så kunde jag inte hålla ögonen öppna. Igår morse drog jag upp Sandra ur sängen kl åtta. Dax för morgonpromenad! Hon är så att hon vill ta det lite lugnt på morgonen och går gärna en promenad, men när hon vill och känner sig "sugen". Hon hade inget val i går, vi skulle gå till affären och köpa frulle. Jag fick intala henne om att det smakar mycket bättre om man får kämpa lite för sin föda...;)

Jag påväg till Ica för att köpa tekakor


Idag är en sån här trött konstig dag. Jag jobbade igår, serverade på ett bröllop och slutade straxt efter 03 i natt. Jag kom i säng vid fyra och sov till 12, visst är det åtta timmar men jag känner mig trött och konstig i hela kroppen just nu.

Jag måste bara få berätta något kul, Igår på bröllopet var det några människor som stod och diskuterade nåt, när en av tjejerna som jag jobbade tillsammans med närmade sig dem frågade de henne vem Jag var? om jag var det där idrottstjejen??? När hon inte visste vem eller vad de menade fortsatte de att diskutera...? Vem trodde de att jag var? Jag är inte lik någon särskilld. Nu är jag jätte nyfiken!!

Helt underbart goda grillade jätte räkor med quinoasallad

Ville bara visa några smaskigheter som gästera gottade i sig igår


Efter gårdagens "ätardag" var jag tvungen att hoppa upp på trampmaskinen 50 minuter när jag nyss vaknade. Jag ska försöka väcka kropp & knopp (jag är lite snurrig, känner mig nästan lite bakis??) Jag ska få i mig lite lunch om ett par timmar och senare åka till gymmet. Daniel kände för att hitta på nåt mys tilll kvällen...? Vi får väl se vad jag orkar, jag måste komma i säng tidigt iallafall.

09 september 2008

Kvällsmat

Min kvällsmat. Räkor, keso, tomat, avokado, salsa, äggvita =
240 kcal,
26,8 p
7,9 k
10,9 f

Äntligen mat! Inte för att jag har varit hungrig idag utan bara att jag tänkt och fantiserat om mat hela dagen. Timmarna i skolan bara sprang iväg, otroligt rolig och lärorik dag som handlade om organisation och ledarskap, mycket intressant. Efter skolan var det dax för ett träningspass.... Jag gick med ganska tunga steg till gymmet idag, jag vet inte riktigt varför faktiskt?? Det är inte likt mig, men efter att ha värmt upp var mitt rätta jag tillbaka. Bröst + axlar var det som stod på tur idag. Gick bra, ett helt klart godkänt pass. Efteråt stod jag på crossen och körde 30 minuter med flertalet rusher (har ingen aning om hur det stavas, men ni fattar nog vad jag menar). De som såg mig, kan hålla med om att jag kämpade på ganska bra idag, det lät emellanåt som om maskinen skulle falla samman när jag var som mest energisk;) Jag har varit pigg idag, inte alls så trött och hängig, antar att det finns en del kolhydrater kvar som gör sitt yttersta för att hålla kropp och knopp så allerta som möjligt.


Jag har gjort mitt kost schema en del, har stramat åt kcal lite, blir så j-kla arg när vågen visar samma som för en vecka se, jag tycker att jag kämpar och sliter men det visar sig inte på vågen. Träningen går bra, jag känner mig inte svagare, måtten som jag mäter med måttband går aningen sakta nedåt, så nu blir det en till växel. Mindre portioner, vilket känns helt ok, då jag blir bra mätt på mina "små" lådor, de ser bara så larvigt små ut=0)


Imorn är det nollning för ettorna, vi har hittat på massa lekar och annat skoj. Kvällen avslutas på en restaurang, där det serveras en underbart god och fin buffé med massor av härlig mat, mmmmmmm..... men inte för Millan, jag ringde till restaurangen idag och förklarade min situation och undrade vad de kunde göra för mig??? Inga problem sa han, vi grillar på ett kycklingbröst och så gör vi en fresh sallad till, är det ok? Om det är, det blir perfekt! Jag hoppas bara inte att det är massa smajt och gojs på kycklingen, jag hoppas på det bästa=)


Nu är det dax att fixa lite matlådor inför imorn, + att jag har en lek att förbereda. Hej så länge!

08 september 2008

Toppen Helg!!!

Jag känner mig pigg, glad och utvilad! Trots att Daniel har åkt på förkylnings influensan med tillhörande feber så vägrar jag ta emot den. Jag gör allt vad jag kan för att kämpa emot, och en så länge går det bra.

Jag har haft en underbar helg med mycket ledigt och bara gjort sådant som jag vill och tycker är kul.



Skön bild ifrån prommisen i fredags

Min intervall-backe

Härliga start spår i gruset;)


Ifrdags började jag morgonen med en morgonpromis och flertalet intervaller, puh va skönt, not ;) Vidare cyklade jag till min underbara massör PJ på HelhetsHälsan http://hem.bredband.net/kimkir/helhetshalsan.htm. Han är fantastiskt duktig och lyckades knåda bord mina spänningar som jag hade i bröstryggen. Domningarna som jag hade i min vänstra hand som berådde på nervinklämmningar släppte han på oxå. Jag kan varmt rekomendera honom, han är toppen. Jag ska gå till honom varannan vecka nu framöver, jag behöver unna mig lite lyx, om man nu tycker att smärta är lyx...=0)

På eftermiddagen blev det ett gympass = BEN. Jag är grymt imponerad över att jag var så "stark" och klarade av ett ganska hårt pass efter att ha typ noll kolhydrater i kroppen. Jag kände mig totalt tömd, jag tror aldrig att jag har känt mig så matt nån gång under ett gympass, jag var likblek när jag hoppade upp på crossen. Men efter passet när jag fick i mig mina godisar, wohoo då var jag fit for fight igen.

Precis hemkommen ifrån affären, blöt som en katt

I lördags var det "ätardag" vilket jag såg fram emot mycket då jag verkligen behövde fylla på med lite kolisar. I spöregnet cyklade jag till ica för att handla nybakat bröd och joggi. Trots att jag var dyblöt när jag kom hem, så var det väääl värt det. Är det nåt jag är svag för så är det vittbröd, mums va gott det var. Jag verkligen njöt av mina mackor.. Jag han med en timmes cardio innan det var dax för oss att göra oss iordning för bröllopsfest, min underbara frisör Kristin & hennes numera man Tobbe gifte sig. Det var fantastiskt vackert, Ni var underbara! Tack snälla för en skit kul fest och massa god mat, som jag passade på att äta av.

Lördags frukost, mums

Lördagens lunch hade jag längtat efter hela veckan, Spicy Hot

Jag sa till Daniel under middagen att det var länge sen jag var så mätt som jag var då, min måltider är ju inte så stora annars, jag kom inte riktigt ihåg hur jobbigt det kan kännas när magen är så full.

Igår söndag regnade det igen så jag hoppade upp på trampmaskinen och brände av några kcal där istället. Full av energi for jag iväg till gymmet på em för att köra armar, härligt det är när man känner sig pigg och stark. Jag träffade Tobbe på gymmet som gjorde mig påmind om att det bara är 12 veckor kvar nu, jag stod och funderade på om jag skulle köra lite cardio, -kör lite cardio du sa han åt mig.....Jag fattar vinken;)

hem och duscha och tillbaks till stan för att gå på bio med Nina, vi såg glädje filmen Mamma Mia, den var bra, man blev glad (det var jag visserligen innan oxå men) och sugen på att dansa och sjunga, vilket jag inte bör och kan.

Jag kan bara sammanfatta helgen som Toppen!

Nu sitter jag som vanligt och har trampat 60 min och ätit min underbara frukost, I love it! Jag sitta framför datorn hela dagen idag för att skriva klart min tenta, blä. Ett bröst pass på gymmet ska jag försöka klämma in i kväll bara. Hoppas ni får en fin dag, trots regnet...

Jag har fått lite förfrågningar på min frukost, jag äter denna frukost varje dag utom på lördag/ätardag.


Rågflingor, fiberhavregryn, psylliumfrön & linfrön. 1 dl vatten och 1 min i micron.

Jag har i frysta hallon & blåbär som tinar i den varma gröten + att gröten kallnar. Jag gillar inte kokhet gröt.

Uppe på toppen, det bästa av allt. Vaniljvassle, sojamjölk, hallon & blåbär. Det finns ingen bättre start på dagen. Ni måste prova!!!

03 september 2008

Ge en komplimang!

Idag hade jag bestämmt mig för att ta en skön morgonpromenad, men när jag hoppade upp ur sängen försvann min längtan för en mysig powerwalk, då det regnade. Det blev en en gång att hoppa i skorna och upp på trampmaskinen ist. Om några timmar kommer Sanna hit och hon ska hjälpa mig med en tenta som jag ligger efter med..:( Som tack för hjälpen får hon mat och sovplats till imorn hihihi ;)
Igår gick jag en lång härlig 60 minuterspowerwalk på eftermiddagen, underbart när solen sken och det var lagom behaglit varmt. Jag gick till Daniels jobb för att hämta min bil, och vidare till maxi. Dax att handla igen. Passade även på att gå in på Stadium och shoppade lite, såklart. Ett par träningsbyxor, två tröjor, en träningsväska och ett möss/pannband. Träningskläder kan man inte ha för mycket av, jag vill köpa nytt varje gång jag är på stan;) Jag är ju mer tid på gymmet en någon annans stans, så varför inte ha snygga fresha kläder på sig som man även trivs i?? Folk köper nya kläder som de kan ha när de går på stan för att fika, jag köper kläder som jag kan ha på gymmet!

Innan jag åkte till gymmet för att avklara gårdagens pass blev det en sväng förbi Haga cykel. Jag har bestämt mig för att köpa en spinningcykel. Jag hittade två stycken som verkade vettiga. Jag ska även titta runt på nätet om jag möjligtvis kan hitta en begagnad innan jag förhastat slänger mig iväg för att köpa en ny. Som student är man knappast gjord av pengar.

Jag tjatar lite väl mycket om kursen som vi läser i skolan nu, men det är otroligt intressant. Man är tvungen att analysera sig slälv och sitt liv. (Betéendevetenskap) Jag har alltid haft väldigt svårt att ta komplimanger. Har jag väl fått nån så har jag varit snabb och bortförklara eller skämta bort det, men nu jobbar jag på att faktiskt ta åt mig! Den personen hade ju troligtvis inte sagt nåt om den inte hade menat det, eller?
Så de tre senaste gångerna jag har varit på gymmet har jag fått komplimanger, av olika personer. Även av personer som jag inte känner. Jag blir jätte glad, det är inte så ofta som vi ger varandra snälla ord och komplimanger, vi Alla måste bli bättre på det.

Försök att ta till vana att säga nåt snällt, eller ge åtminstone en komplimang om dagen, så lovar jag att när du får en tillbaka så värmer det massor!!!
Till er alla som läser min blogg varje dag; Jag tycker att ni är Fantastiska som är intersserade och vill läsa om mitt Liv! //Millan

02 september 2008

Nominerad!!!

Jag har blivit nominerad av Stina Telhammer!!!
http://stinatelhammer.blogspot.com/

Utmaningen:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls and boys you've nominated.

Jag vet att många av de tjejer som jag nominerar redan är/har varit nominerad av andra men de är väl värda en extra tanke ifrån mig:
Jag nominerar:
Stina Telhammer:
Lina Johansson:
Johanna Heide:
Josefin Persson:
Camilla Öhman:
Sara Broms:
Sofia Tarberg:
Stor Kram på er!

Förhoppningsvis utvilad...

Nu sitter jag hemma och ska snart ge mig ut idet fina höstvädret. Igentligen borde jag vara i skolan nu, men jag valde att stanna hemma en dag och kurera kropp & själ...

Igår var jag så trött, jag satt nästan och somnade i klassrummet innan morgon fikat, fram till lunch var jag lite avslagen. Efter lunchen piggnade jag till lite men kände mig ändå lite hängig. Efter en avslutad skoldag skulle jag hoppa upp på cykeln och trampa vidare till gymmet. Jag försökte intala mig att dubbeldos koffeintabletter och kreatin gör nog susen. Men när jag som alltid (för det mesta) är pigg och glad känner mig trött och hängig så ska jag nog ta det lite lugnt. Daniel "förbjöd" mig att åka till gymmet, du får ta vilodag idag och köra imorn ist sa han åt mig. Jag har svårt att ta mig vilodagar, det känns som om jag bryter dessa starka band som jag har virat runt mitt ganska inrutade liv just nu. Väl hemma igår tog jag det lugnt, bara tvätta, diska och slappa;) Jag sov 10,5 timmar i natt, det behövde jag. Efter helgens alla kalas, fester och jobb så låg jag efter med sömnen, jag hoppas att jag har sovit ifatt lite nu.
Jag drömde ganska mycket inatt, vilket inte är så vanligt att jag gör. Jag drömde att jag blev jagad i flera olika miljöer av människor som jag aldrig har sett tidigare.....det var lite otäckt, vad betyder det???
Jag ville bara bjuda på en bild av min söta kylväska som jag hade med mig till serveringsjobbet i lördags, perfekt för en låda & en flaska vatten!

Räksallad, med keso, ägg och avokado.

Precis, just nu så drog jag ut min stora fulla mugg med kaffe rakt ner på stolen... med "mocca kläsel" vi får väl se hur vit den blir igen. Jag slängde in den i tvättmaskinen och hoppas på det bästa. Väggen gör inte så mycket, vi ska ända tapetsera om. Detta är så otroligt typiskt mig. Just nu är jag inne i en drulle fas, allt jag tar i går sönder. I söndags innan gästerna till Daniels kalas kom, slog jag ner en aromalamp i badrummet, förra veckan hade jag sönder två vinglas. Men som vi lär oss nu iskolan: Man ska inte stressa upp sig för småsaker. Man får se det ifran den ljusa sidan, det är bara saker, det går att köpa nytt!!!

Ha en underbar dag i höstsolen idag, det ska jag! Jag ska gå en långpromenad innan jag ska till gymmet. Puss & Kram!!