31 oktober 2008

Två timmar på Ica Maxi


Jag avslutade just ett telefonsamtal med en väldigt trevlig tjej på BudoFitness butiken i Linköping. Vi pratade mycket och ganska länge.

Jag ringde dit i hopp om att de hade någon ProTan hemma, då jag fick besked igår av killen som skulle beställa åt mig att det inte fanns några...? På BudoFitness hade de inga hemma, men hon var väldigt trevlig och hjälpsam och skulle se till att få hem lite färg till mig snarast!!! Det kallar jag sevice. Tack snälla!
Efter skolan tillbringade jag två timmar på ica Maxi, mitt ständiga fredags nöje har det blivit. Dels för att kylenen hyllor behöver fyllas på, men även att jag tycker att det är kul att flanera runt ibland alla mathyllor;) Jag läser och klämmer på alla möjliga varor, för att fördjupa mig om alla varor och dess näringsämnen.
Som jag skrev efter förra veckans handling så blev det en ny krydda idag, den är redan avsmakad, jätte god om man som jag gillar saffran. Min omelett med svamp och kräftstjärtar gifte sig riktig bra med den kryddan.

Nu ska jag vidare ner på stan och träffa Malin för en mysig fika, ta nu hand om er och hoppas ni får en underbar och avkopplande helg!

29 oktober 2008

Spinning + stretch

60 minuter spinning och en kvart stretch, det är en härlig start på morgonen;) Jag vaknade idag 4.30 och såg ingen anledning till att somna om, så en mugg kaffe i magen, vattenflaskan fylld och nya nummret av Iform i handen så var jag ganska snart pigg. Nu väntar en god frulle, en skön dusch och x2000 till Stockholm där jag ska träffa alla Hälsocoacher för ett möte, det ska bli jätte kul....! Ha en toppen dag, jag känner mig på strålande humör idag=)

Jag har ju helt glömt bort att presentera min nya (inte längre) familjemedlem

28 oktober 2008

Mobil påverkar spermie...

Jag har nu tagit en liten paus ifrån böckerna, måste ju äta lite lunch oxå. Kycklingfilé, svamp, broccoli, lök, avokado + lite keso.

Jag passade på att bläddra igenom en av de nya tidningarna som kom hem i brevlådan, Hälsa. Där jag läste ett roligt inlägg som jag bara ville dela med mig av:

Visste du att spermier påverkas av mobil? Män som har sin mobiltelefon i byxfickan kan få sämre kvalitet på sin sperma, enligt en amerikansk studie. Spermier som utsattes för en aktiv mobil ökade mängden fria radikaler och oxidanterna minskade. Forskarna tror att ökningen av fria radikaler kan ha att göra med värmen som telefonens strålning avger. (Dr Weil.com)
Värt att tänka på för de som värdesätter kvaliteten;)


Tisdag

Regnig morgon och ingen morgonpromenad:( Fick bli 45 minuter på trampmaskinen istället. Jag var riktigt sugen på en promenad, men men. Jag kanske går ner till gymmet sen ist, vi får se. Frukosten smakade godare än vanligt idag, det är riktigt gott med gröt. Jag värmer min gröt i micron, jag gör den ganska lös för att när den är klar har jag i blåbär, kanel och funlight appear, mums. Varm äggröra är gott för magen på morgonen oxå.

Jag kan lova er att jag kommer att få skaplig träningsvärk i benen efter gårdagens pass, jag känner redan en kraftigt svidande känsla, som bara blir värre o värre, visst är det härligt att känna av att man lever=)

Nu ska jag sätta mig i skolböckerna och plugga lite.

27 oktober 2008

Mina dagar i Sthlm


Dagarna har bara sprungit iväg... Det är nu fyra dar sen jag var uppe och hälsade på i storstan. Jag lovade ju att jag skulle skriva lite om dem.

Jag hade en heldag tillsammans med Maria och en hel mysdag tilsammans med min syster Sandra.

Maria hämtade mig på centralstationen och vi började förmiddagen med en mysig fika. Jag fick verkligen en inblick i hur en dag i sthlm kan vara. Jag vet att Maria jobbar väldigt mycket och hårt, men inte att hon var så attraktiv kunde jag inte föreställa mig. Sen hon var med i Aftonbladet, två repotage på två veckor så har hennes kunder bara strömmat in... Hennes mobil ringde stup i kvarten. Jag vill också flytta till stockholm och vara så efterfrågad;)
Vi åkte på lite ärenden och hämtade massa varor ifrån Dalblads som hon ska ha på sina föreläsningar. Vi åt lunch på en jätte fräsh pizzeria, där jag kunde göra min egen sallad, perfekt.

Vi åkte hem till Maria & Fredriks nya fina radhus och gick igenom min matplanering och vi gjorde några ändringar i mina måltider. Lite uppladdning och så var vi klara för en timme på gymmet, där axlar och mage fick sig en omgång. Det var roligt och motiverande att få träna och peppas av ett "proffs" men jag ser henne mer som min vän, vi har jätte kul tillsammans. Vi passade på att träna lite posering, det var en av anledningarna till att jag åkte upp, men som vi höll på att glömma bort i stundens hetta. Vi åt en mysig middag tilsammans med familjen som senare avslutades i soffan framför tvn. En fartfylld, händelserik och rolig dag som gick aldeles för fort.... Klockan ringde 5.00 då morgonkaffet väntade och en skön morgonpromenad i vacker och fin miljö, jag fick inte den minsta känslan av att vi bara var en bilresa utanför city, allt var så lugnt och stilla. Min "nya frukost" serverades när vi kom hem. Det var som att bo på hotell, jag kände mig så bortskämd.


Vid 9.20 släppte Maria av mig på stationen där jag mötte upp Sandra som kom med tåget ifrån Norrköping. Maria var tvungen att jobba så Sandra och jag bestämde att vi skulle ha en skön dag i Stockholm där vi bara gjorde ingenting, utan bara umgås. Oftast när jag tar tåget till Stockholm har jag alltid sprungit gata upp och gata ner för att hinna vara i så många butiker som möjligt och shoppa så mycket jag orkar bära med mig hem, men nu var våran tanke att göra tvärtom. Jag köpte bara mina svarta pumps till tävlingen och ett par vinter stövlar.
Vi hann med tre fik och en lunch på våran dag. Jag är jätte nöjd och kände mig avslappnad över att få komma hemifrån i två dgara, det är skönt med lite miljö ombyte ibland.

Tack snälla Maria för den fina presenten som jag fick med mig hem. Och superstort tack för all stöttning och uppmuntran som du gav mig. Sist men inte minst; Tack snälla för lånet av glas-skorna!!!! Du är Bäst. Titta gärna in och läs Maria Ahlbergs blogg http://www.finest.se/userBlog/?uid=25443&beid=1013252.

Nu ska jag bara hänga tvätten, sen är det natti natti!

Fantastisk Måndag!

Sugen, laddad, peppad, motiverad, fokuserad, stark, målinriktad, jag skulle kunna rabbla upp massa bra ord som jag känner idag. Idag är en toppen dag! Jag vaknade kl 5.00 imorse, drack mitt morgonkaffe och hoppade upp på trampmaskinen i 45 minuter. Efter mina dagar tillsammans med Maria förra veckan så har jag ändrat lite i min frukost, så jag satt ner i en kvart (vilket inte hör till vanligheten...) och åt i lugn o ro. Skolan bara rusade iväg idag och mitt pass på gymmet i eftermiddags, jag säger bara SUPER. Det gick jätte bra. Som jag började inlägget, så kände jag under hela passet. Det det stod ben på schemat, o gud vad jag tog i;) Jag fick till ett jätte bra pass. För att riktigt göra sig till känna att jag är under diet så hoppade jag självklart upp på crossen och körde allt vad jag orkade (nästan iaf) i 30 minuter, svetten bara rann om mig iaf när jag var klar. Jag tillhör den skaran oxå som blir så härligt röd i hela ansiktet när jag kör gärnet. Det var tom så kraftigt att efter avslutat pass och bilturen hem så satt min röda färg fortfarande kvar i ansiktet att Daniel frågade om jag hade cyklat hem=0) Nu börjar jag känna mig lite trött. ska försöka komma isäng lite skapligt ikväll, så att jag är utvilad imorn.

Imorn är jag ledig och ska då passa på att få så mycket som möjligt gjort. Jag har planerat in en morgonpromenad, ett pass på gymmet och ev ett spinningpass på kvällen... Under dagen ska jag hem till Lina och se hur det går för henne med mina tävlingsdräkter, det ska bli jätte spännande, jag är så nyfiken.

Igår kväll var vi ute hos min mamma på middag, hon stod framför spisen i ett par timmar och gjorde världens godaste (den är underbar, jag lovar) köttgryta, med lök, morötter, palsternacka och svamp & självklar Grädde! Jag har aldrig under hela mitt liv tackat nej till mammas köttgryta...men igår fick jag fixa min egen mat. Det blev otroligt gott, jag slängde ihop vad jag hittade i kylen. Det blev en wook på kyckling, lök, broccoli och portabella, jätte mumsigt. Lite avis var jag på alla de andras mat såklart, men jag var mycket nöjd med min rätt iaf.

Veckans ranson av kesella och bär är nu inhandlat oxå, snart väntar dagens sista mål; just kesellaröra, I Love it;)


Hoppas ni har haft en lika bra och härlig dag som jag har haft idag! Millan

26 oktober 2008

"Svullar lördag"


En härlig dag väntade, utan jobb och bara göra vad jag ville. Jag började med en skön morgonpromenad, och efteråt väntade en mumsig frukost tillsammans med Daniel. Självklart väntade nybakad bröd och amerikanska blueberry pancakes;) Efter lite nytta hemma (tvätt o disk) mötte jag upp Sandra på stan där vi syndade i lunch.... Gympasset bestod av rygg + baksida axlar + cardio, det gick jätte bra. Kunde väl inte göra annat efter den kcal chock som kroppen måste ha fått, hihi.
På kvällen väntade lite mys framför tv, där jag somnade....zzzzzzzzzzzzzzzzz. Annars har det varit en jätte bra helg!

Kycklingrulle (kycklingfilé), med sallad, lök, gurka, tomat och liiite vitlöksås, det var nästan 100 år sen jag åt den, det var otroligt gott.

På kvällen väntade den efterlängtade glassen, och inte vilken glass som helst, utan The best!

Ännu en underbar vän..

Mina vänner växer inte på träd, det är jag fullt medveten om. Jag är så glad över de otroligt gulliga tjejer som jag har runt okring mig. När jag kom hem efter en fartfylld dag i fredags med en lång lista med saker och tidpunkter på som jag hade/och skulle uträtta, väntade en så fin överaskning utanför min dörr. En fin presentpåse hängde på dörrhandtaget med ett kort på som var till Mig!!! Tack snälla Malin för det goda kaffet och de söta pralinerna, jag mumsade i mig dem i lördags;) Jag är så lyckligt lottad!

24 oktober 2008

Inte en lucka i fredagsschemat..

Sitter nu hemkommen efter en härlig men blåsig morgonpromenad. Ska bara hoppa in i duschen, käka frulle och vidare iväg på massage hos PJ. Ska självklar förbi city gross och fylla upp en vagn;) Ständiga nöje inför helgen, jag gillar verkligen att gå i affärer och handla. Det är inte många som gillar det, men jag har en förkärlek till det. Efter handlingen har jag en lååånng lista på saker som jag måste göra idag, inget ledigt för min del.... Jag ska försöka skriva lite mer ikväll och berätta om mina dagar i Stockholm tillsammans med Maria bla. Hej så länge!!!

23 oktober 2008

Stockholm

Äntligen hemma efter två dagar i storstan.... Nu ska jag hoppa upp på trampmaskinen och köra kvällens cardiopass, jag är jätte trött, men måste man så måste man;) Millan

21 oktober 2008

Bästa Nina!


En stor kram till världens bästa Nina! Tack snälla för en underbar massage & myskväll i söndags. En timmes rygg/nackmassage, följt av vad och fotmassage, det var jätte skönt och behövligt. Och efteråt, vet ni vad som väntade då??? Du är för gullig, hon hade tappat upp ett bad i deras badkar med massa ljus och bubblor och det doftade underbart. En perfekt avslutning på en något jobbig vecka, det kunde inte ha blivit bättre. Jag somnade som en prinsessa när jag kom hem. Tack snälla Nina, jag är glad att jag har dig!

19 oktober 2008

Svidande träningsvärk

Träningsvärken kommer krypande lite diskret för varje minut som går. Rygg + baksida axlar tillsammans med Daniel i fredags kväll gjorde gott för kroppen;) Jag började känna av lite igår kväll, men imorse....oh my lord. Jag har hittat min latisimus dorsi hihihi;)

För första gången på flera månader körde jag chins. Det har varit en övning som jag tidigare har riktigt hatat. Jag har varit för svag för min vikt eller har haft taskig teknik, jag vet inte inte vad det är igentligen. Det brukar resultera i att jag i ett tappert försök drar mig upp en gång och sen ger upp och går vidare till nästa övning;) Men i fredags fanns det ingen flyktväg när Daniel var med. Det var bara att bita i det sura äpplet och se till att dra så mycket jag bara orkade (hela mig själv alltså) och det gick faktiskt ganska bra. Att nämnas bör att jag var sjukt tom i kroppen och inte jätte motiverad innan passet men det ville jag inte säga till Daniel (när vi nu för en gångs skull skulle köra ett pass tillsammans) Jag vet inte om jag skulle vinna nåt SM i snyggaste utförda men jag drog o drog och upp och ner for jag flera gånger. Och DET känns idag! Bra pass älskling. Jag avslutade med baksida axlar och cardio, på cykeln på vägen hem var jag totalt tom. Kvällen tillbringade jag tillsammans med Daniel i soffan framför tvn.

Den natten, mellan fredag och lördag var en riktig helvetes natt. Ni vet att man ibland kan känna på morgonen att man knappt har sovit nåt den natten, man har bra legat och vridigt sig i flera timmar...? Jag hade en sådan hemsk natt i fredags. Jag vet att jag var vaken nästan hela natten. Allt känndes fel, kramp i den ena armen, frös om axeln, pulserade i benet, muskelryckning i den andra armen, jätte träninsvärk i axlarna osv..... Jag kunde inte slappna av. Alla tankar bara flög omkring i huvudet, de flesta handlade om mat, vilket gjorde det extra svårt att slappna av och somna. Jag gav upp efter en timme och satt på tvn en stund.

Kan det var så..???

Försökte somna, var uppe på toan vid två, uppe på toan vid 4 passade då på att hämta mp3n och tänkte att jag kanske kunde somna lättare med lite lugn musik i öronen, inte det heller. När kl var 5 och jag inte hade somnat gav jag upp, det var ingen idé att försöka tvinga mig till sömns. Jag tänkte, om jag sysselsätter mig med nåt tråkigt så blir jag nog trött..... Jag började rensa och städa ur alla badrumskåp, vilket resulterade i tre påsar med saker som jag inte ville ha kvar längre;) Jag skurade toan, handfatet, duschväggarna och putsade speglarna. När kl var 7 var jag klar, men inte ett dugg tröttare, snarare tvärt om. Så jag käkade lite kesella och en BANAN, det har jag inte ätit på hela dieten, den var inte sååå god som jag hade föreställt mig att den skulle vara. Jag hoppade upp på trampmaskinen och brännde av 40 minuter där innan jag åkte till affären och köpte tekakor till frukost. Även de var inte så goda som jag hoppades på:(

Daniel hade handlat i veckan och dukat upp en fin buffé tills jag kom hem, med två sorters kalkon, rökt skinka, rökt vildsvin, ost, avokado, grönsaker, tre sorters yoghurt, müsli, färsk ananas och kaffe. Mums=0)

Det är nåt särskillt med att få äta frukost på helgen tillsammans i lugn o ro, jag vill ha mer tid för goda frukostmornar.

Idag har jag varit ute på en skön morgonpromenad i solen, i eftermiddag vätar BEN + cardio på gymmet. Och ikväll ska jag på massage hos Nina, ska bli skönt för min rygg!!

17 oktober 2008

Paket....



Äntligen kom mitt efterlängtade paket med posten. När jag var på SM i Västerås köpte jag ett 10-pack proteinpåsar ifran Scitec Nutrition. Jag har älskat alla smaker som jag har provat, så jag bestämmde mig för att beställa några till. Visst var det ganska dyrt, men det är väldigt smidigt att ha olika smaker och att de är packade i portioner om 30g är perfekt. Jag beställde 60 st påsar....så jag hoppas att de kommer att räcka ett tag framöver;) Jag passade även på att köpa några bars till syrran och så passade jag på att behålla ngr till mina lördagar. De var så gulliga på Scitec Nutrition, att de skickade med lite presenter oxå, shaker, protein delite och hot blood.
Snart är det dax för kvällens gympass.
Jag är laddad, hihihi. Trevlig helg på er allihopa!!!!

Plankstek

Min syster var hos oss i onsdags kväll och skulle hjälpa mig med att beställa skor till tävlingen och självklart var vi tvugna att äta lite oxå.
Daniel har tjatat hur länge som helst om att han är så grymt sugen på plankstek.... Så i onsdags fick han det äntligen. Vi har inga plankor så jag fick göra så gott jag kunde göra.


Rygbiff, hemmagjort potatismos, grillade körsbärstomater, bearnaissås och parmaskinka-lindade bönor, till Sandra och Daniel......

.....omelett på äggvita, räkor och kräftstjärtar, keso mm till Millis.

Alla var nöjda med sin mat, ska jag vara ärlig så var jag faktiskt inte så sugen på deras mat, jag är ganska nöjd med min omelett, jag tycker att det är riktigt gott. Jag får unna mig en planka i december om jag är sugen då;)

Sovmorgon till 10.30

Idag var det trögt att kliva upp ur sängen, trots att solen trängde in igenom persiennerna så var det så skönt att få krama kudden ett litet tag till;) 7 grader ute krävde pannband, vantar och halsduk innan jag var redo för en härlig powerwalk i det fina höstvädret. När jag kom hem stod en otroligt fin blomma i köket med en liten kärlekshälsning ifrån min underbara Daniel. Han passade på att smita hem ifrån jobbet när han visste att jag inte var hemma bara för att överraska mig tills jag kom hem, TACK snälla älskling, du är underbar, det behövde jag idag.

Jag är väldigt vilsen i mina tankar just nu runt denna stora resa som jag är mitt uppe i, är jag riktigt säker på vad jag ger mig in i (är inne i...) Jag försöker att alltid hålla humöret på topp och har ingen anledning till att klaga och gnälla hela tiden över hur jag mår, det är mitt val jag har gjort, det är ingen som har tvingat mig till denna "resa" men vissa dagar vill jag bara ge upp, är det värt all slit?? Vissa dagar är jag PÅ 200% vissa dagar känns som -20%....:(

Som jag har skrivit flera gånger tidigare är jag jätte stressad över att inte formen inte ska vara där den 7 december. Visst, det är min första tävling, jag får väl se det som en träning och att det bara kan bli bättre, men jag vill alltid prestera så gott jag kan och har tyvärr väldigt höga krav på mig själv. Det känns i hela kroppen idag att jag är ganska tom på kolhydrater, ser fram emot påfyllning imorn. Powerwalken som jag nyss avslutade gick på bara rutin, det blev inga världsrekord, idag var det segt. jag ska försöka hinna med ett pass på trampmaskinen innan jag ska till gymmet ikväll. Ikväll ska jag köra rygg + baksida axlar tillsammans med Daniel, det var flera månader sen vi körde ett pass ihop tror jag. Det kommer bli ett dunder pass, not.

Gårdagens pass gick bra, bröst + fram/utsida axlar + lite cardio. När jag kom hem mötte jag Tobbe och Nina på parkeringen som undrade om jag ville följa med på en kvällspromenad, I Love kvällspromenader. Väl hemma igen ville min hjärna så gärna att jag skulle kliva upp på trampmaskinen och svettas lite, jag hade ju inget annat att göra iallafall så varför inte... Jag tycker att det är skönt att trampa sent på kvällen, duscha och äta mitt sista kvällsmål och sen krypa ner i sängen.

Jag har ju sovit bort nästan halva dagen, så lite nytta ska jag väl försöka hinna med idag innan det blir kväll. Puss......

14 oktober 2008

Världens enklaste lunchlådor

Ugnsgrillad lax med ugnsgrillade grönsaker..... Kall sås gjord på kesella och en ny helt fantastisk krydda: rostad vitlök & peppar.

Dessa kryddor hade jag på laxen, även dessa två kryddor köpte vi på Gotland i somras.

Helt klart bästa och godaste kryddan just nu, ni måste prova den, finns i alla större mataffärer och kostar runt 30 kr.

Även denna vecka blir det lax till lunch. Jag älskar verkligen lax, jag längtar till varje lunch och njuter av varje liten tugga... Det är underbart gott. För att inte tröttna på laxen varierar jag den varje gång med olika kryddor, 225 grader i 9 minuter i ugnen, då blir de perfekta!

Bjuder även på bilder ifrån lördagens mumsiga lunch, spagetti med hemma gjorda köttbullar gjorda på kycklingfärs. De var jääätte goda. Jag älskar verkligen att äta spagetti till lunchen på lördagen. Det är nåt av det som jag saknar mest under dieten; pasta. Innan uppskattade jag inte pasta så mycket som jag gör NU. Det är jummi...

I mina köttbullar hade jag kycklingfärs, hackad lök, ett ägg, chili frukt, massor av vitlök, soja och en jätte god kycklingkrydda som vi köpte på Gotland i somras.

Nu är det dax för dagens sista mål, kesellaröra med funlight appear, vaniljprotein, kanel och blåbär/hallon.

12 oktober 2008

Maria Ahlberg

(gå in och läs om Marias jobb och preatation på aftonbladet.se)
Du är så duktig gumman. Jag längtar efter att få komma upp till dig och öva posering och självklart umgås. Stor Kram till Dig :x

11 oktober 2008

Lördag morgon

God morgon alla morgonpigga! Jag vet inte vad det är för fel på mig, jag vaknade kl 7 och var jätte pigg, kunde inte somna om. När detäntlige är lördag och jag får sova ut, nae då är jag piggare än vanligt;) Jag har sovit jätte oroligt i natt, vaknat till flera gånger och ni vet att man kan få den känslan att man inte har sovit nånting, känns som man har legat vaken hur länge som helst och bara vridit och vänt på sig.... Jag upplevd samma känsla förra veckan oxå (natten mellan fredag & lördag) vad kan det betyda. Längtar jag så mycket till lördagen? lr är jag orolig för nåt? jag vet inte..???

Min lillsyster Patzie sover över hos oss inatt, hon ligger just nu på soffan och snoozzar, jag tror att hon håller på att vaknat av mitt stök i köket, jag är i full gång med att baka frukostbröd. Nåt måste jag sysselsätta mig med när jag inte kan sova=0) Idag är det dax att fylla på med lite kolhydrater, jag var lagom seg i skallen igår. Träningen gick trots lågt intag bra, blev ett ganska kort pass pga tidsbrist:( Varför är det ofta så? När man har som minst med tid, går det som bäst och man skulle vilja vara på gymmet hela dagen. Det blev ett pass rygg + cardio iaf.

Bild ifrån gårdagens morgonpromenad i det fantastiska höstvädret


Malin var här i går och fikade, det är så svårt att få dagarna att räcka till... Det är så underbara många vänner som jag vill träffa och umgås mycket mer än vad jag gör, men jag har inte den tiden. Jag vill ha MER tid!!! Vi hade jätte mysigt iaf.

Malin fyllde år förra veckan så jag passade på att fira henne igår. Jag hade köpt en parfym och en receptbok med deserter, hon älskar att baka och prova sig fram i köket.


Idag ska jag vila ifrån all träning, känner mig väldigt öm och trött i benen efter en ganska intensiv vecka. Jag hade så otroligt ont i sätesmuskulaturen i går, så det gjorde ont varje steg jag gick. Efter massage på gluteus och tryck på pirriformis känns det aniningen bättre idag.
Dagens kolhydrater kommer att bestå av bröd till frukost, spagetti och hemmagjorda kycklingköttbullar, 2,2 kilo ananas (Daniel köpte nog den största han hittade på affären tror jag) Sen blir det nån bar på jobbet i eftermiddag. Jag ska jobba på ett bröllop i kväll igen, det ska bli kul. Var rädda om varandra och njut av höstlövens fina färger!