31 januari 2009

Påväg tillbaka...äntligen!!

Hej alla!

Sitter nu hemma hos Millan och har precis avnjutit en härlig lördags frukost (en onyttig sådan; b la tekakor,yoggi & skrattande ko-osten) osten va mycket uppskattad av Daniel.

Ska snart gå på våfflorna med extra mycket grädde!!
Visst är det underbart med lördagar =D


Nu är jag äntligen på väg tillbaka till livet, efter att ha legat i maginfluensa som sedan gick över till feber...40,6 grader i 5 dagar. Allt som allt höll i sig i 10dagar.*ynkligt*

Har aldrig kännt mig så svag, alla kroppsdelar har varit helt ur funktion.
Önskade vid många lägen att jag bodde hemma igen,så att mamma kunde ha tagit hand om mig.

Planerna är nu att halsen ska få återhämta sig under helgen & att på måndag dra igång allvaret med Millan på nytt. Känns tråkigt att behöva börja om helt från början. Efter första veckan på dieten och med träningen kändes det riktigt bra i både kropp & knopp.
Lyckades dock att tappa 3,5 kg under influensan,vilket för första gången i mitt liv kändes negativt att se på vågen!!!
Så nu blir det att laga storkok i helgen och börja planera kosten för kommande vecka.
Millan lär garanterat berätta om våra kommande pass från gymet etc.
Ha d bäst! XoXo Sandra


Underbar lördag är påväg....

Nu är det läggdax. Dax att ladda batterierna inför en ny härlig dag imorn. Jag tänkte börja morgonen med en frisk powerwalk innan frullen för att möta Sandra på halva vägen som sen följer med mig hem på lördagsfrukost, mummma. Vi kommer att grädda
V Å F F L O R ! ! !

Vår nya soffa har kommit, så den ska vi iväg och hämta imorn vid lunch och på eftermiddagen ska jag iväg och jobba.

Tack Tobbe & Nina för en jättetrevlig kväll med god mat på Carl Johan och en kul omgång med "mexikanska tåget".....

Träningspasset gick helt okej idag, rygg + cardio. När jag stapplade mig ner ifrån trampmaskinen efter 30 minuter var jag aningen mör i benen iaf, gårdagens benpass känns idag;)


Lite kesellaröra går alltid ner innan läggdax

30 januari 2009

Fredag på stan

Underbart att få sova ut när man är ledig, eller hur?
Lite väl länge idag kanske, jag gick inte förrens halv elva.

Jag har ätit frukost framför datorn i lugn o ro och läst lite bloggar. Klockan har sprungit iväg, jag ska möta Malin på stan om en dryg timme och jag har inte kommit in i duschen än.....
Ska bli mysigt att träffa Malin, det var så länge sen vi bara satt ner och snackade skit.
Jag tar troligtvis med mig en lunchlåda så jag kan äta innan jag ska till gymmet och köra ett pass.

Ikväll ska vi ut och käka på Carl Johan tillsammans med Tobbe & Nina, det ska bli trevligt.

Veckan lunchlådor


Denna vecka blev det fläskfilé, grönsaker och nån kolhydratkälla, tex cous cous eller mathavre.
Jag kryddade med viltfond, timjan och hade i några matskeda kesella, för att få lite sås. Kesellan kan "skära" sig lite när den blir varm. Men det är ingen fara, det smakar ingen skillnad, ser bara lite tråkig ut.

Mumsigt, jag älskar att veta att jag har veckans alla matlådor klara, bara att ta en ur kylen på morgonen. Slippa oron på vad ska jag äta idag....

28 januari 2009

Ny FunLight!!


Alla som läser min blogg dagligen vet att jag har en förkärlek till Fun Light;)
Att dricka litervis med vatten varje dag är inte alltid så gott då kan man alltid piffa till vattenkannan med tex, hallon, jordgubbar, gurka, citronmeliss, färsk basilka, ananas osv. Men har man även druckit sig less på detta får man lägga i nästa växel, nämligen Funlight.
Till min stora glädje idag när jag var på kvantum påväg hem ifrån gymmet såg jag att det hade kommit en ny smak, jippii.
Först tränade jag bröst och axlar för att sen avsluta med 30 minuter på trampmaskinen.
Jag hade ingen bil idag och hade ingen lust att åka bussen hem då jag ändå skulle förbi affären och handla en grillad kyckling till kväll. Så jag bestämde mig självklart för att gå de 5 km hem ist.
När jag efter 20 minuter kom fram till ica var benen en aning trötta och ansiktet nästan bortfruset blev jag så glad när jag såg den nya smaken. Det behövs inte så mycket för att glädja mig och ge mig nya krafter att knalla vidare hem med en varm grilladkyckling, 500g frysta hallon och en flaska saft i ryggsäcken:o)
Självklart ska vi prova den nya smaken i våran kesella nu.....
Kesellaröra på 1,5 kg kesella, 1,5 dl saft & 20g vaniljprotein
Perfekt att ha stå färdigt i kylen

Toppas med lite blandade bär

27 januari 2009

Natti Natti

Jag hade tänkt svara på alla era kommentarer ikväll, men vi kom precis innanför dörren...
Det har varit en lång dag idag 7.00 imorse åkte jag till skolan, sedan behövdes det storhandlas och nu i kväll har jag varit med Daniel och laget i Linköping och stöttat på deras gocart tävling.
Äntligen hemma, nu ska jag bara trycka i mig lite kesella med blåbär sen ska jag bums ner i säng, kl 5.45 ringer klockan. Det blir aldeles för få sov timmar:(
Jag svarar och skriver mer imorn efter skolan och träningen!
Puss och sov gott :x

26 januari 2009

Uppladdning inför gymmet

Jag var grymt sugen på rökt fisk idag, som tur var hade vi en burk med rökt böckling i kylen.
Jätte god och otroligt mättande lunchsallad, tillsätt pasta, bulgur, cous cous eller vad du gillar. Perfekt som kvällsmat då du kan utesluta ovanstående kolhydratkällor om så önskas.
Vitkål, blandsallad, tomat, äggvita, soltorkadetomater, rödlök, saltgurka, keso & böcklinsfilé, tonfisk (i vatten) + krydda med valfria kryddor.
Jag använde mig av chili, svartpeppar och örtsalt. Starkt och gott, kryddorna sätter fart på förbränningen....

Lagom när maten har lagt sig i magen är det dax att ge mig av till gymmet!

Söndagsmiddag

När jag var barn och bodde hemma hade vi alltid söndagsstek, gryta eller nån annan form av husmanskost då hela familjen åt tillsammans. Igår blev jag så sugen på att göra nåt liknande.

Jag slängde in en hel rostbiff i ugnen som jag satt en stektermometer i så att den blev perfekt rosa. Det var riktigt länge sen jag åt en stek.

Självklart gjorde jag grönsaker, sallad och lite ris till. Rödvinsåsen som jag gjorde till var riktigt god. Det är inte ofta man unnar sig så god och ordentligt tillagad mat. Det är absolut inte svårare än att steka köttbullar som att tillaga steken i ugnen, den sköter ju sig själv. Visst tar det lite tid, uppemot en timme, men vad gör det, jag kunde fixa med annat under tiden.

Jag hade i morötter, lök, champinjoner och soltorkade tomater.

Idag ska jag fixa iordning veckans matlåder, tror jag ska göra fläskfilé och nån fisk tror jag. Jag får se vad jag hittar i kyl/frys.

Igår blev det vila ifrån all träning, men idag har jag avverkat 50 minuter morgonspinning och i eftermiddag ska jag iväg till gymmet och köra armar.


Kanske måste läsa på lite inför den nya kursen imorn.


Hej så länge..................

25 januari 2009

Krya på dig gumman!!!

Stackars Sandra ligger ensam o sjuk i dryga 40 graders feber. Efter att ha blivit frisk ifrån magsjukan åkte hon på influensan direkt.
Lilla gumman, hoppas du blir frisk snart så att vi kan träna ihop igen:o)


Puss & Kram

Mellis med smak av pepparkaka

Jätte gott mellanmål, tycker Du inte om keso??? Du kommer gilla det här ändå, jag lovar!

Jag brukar blanda ungefär såhär;

keso 70g
kesellaröra 80g
1/2 hackat äpple eller apelsin
pepparkakskrydda/kanel
Jag blandar alltid en stor bunke kesellaröra på en gång som alltid ska finnas i kylen. Då slipper jag stå och röra ihop en varje dag. Jag gör två olika, för Daniel och jag gillar olika smaker på saften. Jag gör minst på ett kilo i varje smak.

Kesellaröaran:

Kesella 1 kg
funlight, valfri smak (blanda gärna)
vaniljprotein 20g

Rör ihop allt och förvara i en back med lock i kylen. Perfekt som mellis eller kväll/nattmat.



Jag köpte lite nya kryddor när jag var på stan i lördags. Jag älskar att köpa nya kryddor. Mitt kryddskåp krymper för varje jag öppnar det...eller växer utbudet av kryddburkar??


Snart är det dax för matlagning:o)


Sen söndags frukost

Proteinmumma;
vaniljprotein
mjölk
björnbär
hallon
blåbär
rostade pumpakärnor


Lite väl sent att äta frukost nu kanske?? Men ibland är det skönt med sovmorgon.




Igår var vi på födelsedagsparty, Dannes 30-års fest. Jättekul, bra musik (Debbi & Lasse spelade live) god mat och dricka. Jag älskar kalla bufféer. Jag åt mångder av ananas, jordgubbar, kiwi, kyckling, skinka och ett o annat kex med brie;) Det blev inte så mycket dricka för min del, desto mer för Daniel. Jag nöjde mig med vin till maten, en drink och ett glas vin ifrån baren. Känns bra idag, att vakna pigg och glad. Idag måste vi städa och fixa lite här hemma för om vi har tur så kommer vår nya soffa den här veckan.



Gårdagens ryggpass känns ordentligt idag, känner även av benen ifrån fredagens pass, eller kan det vara all buggandes igår, hihi??? Jag är grymt dålig på att dansa pardans, men ibland får man ställa upp och bjuda på lite underhållning på dansgolvet. Synd bara att killen jag dansade med var en aning förfriskad och slängde mest runt mig som en blöt vante över dansgolvet... Men kul hade vi iaf.


Daniel ligger fortfarande och sover, vet inte när han har tänkt att krypa ur sängen. Men jag tycker att det är väldigt skönt att vara själv uppe på morgonen, jag gillar lugn och ro och bara kunna strosa runt och ta det lugnt. Min egna tid på morgonen är värdefull!


Nu tror jag att brödet i ugnen börjar bli klart. Jag har exprimenterat lite med ett grovt bröd nu på morgonen, ingen lugn o ro när det är helg inte, snarare tvärt om:o)

Jag lägger upp receptet lite senare om det blev bra.

23 januari 2009

Otroligt fula bilder

Jag vet inte varför jag visar dessa bilder, de är otroligt fula, men ganska roliga att titta på.
Man behöver väl inte alltid bara visa sin bästa sida? hihih.
Dessa bilder är från torsdagen, sista dagen innan vi åkte ner till Göteborg och Fitnessfestivalen.
De sista utprövningarna av vart hakarna skulle fästas.



Hallå, vad håller jag på med??? Jag minns inte varför vi provade utanpå mitt otroligt sexiga underställ.
Okej? Sjysst rumpa, not!
Matlådorna inför helgens vistelse i Göteborg.
Jag gillar att jag valde att springa runt i underställ och min tävlingsbh och laga mat.
Nice stil;)



Nu har ni nåt att skratta åt till helgen, men det bjuder jag på.

Puss!

Bubbel & Middag

Sitter nu och laddar inför veckans ben pass, tänkte hinna med det innan jag ska träffa Lina i eftermiddag.
Vi har sedan länge bestämt att vi skulle ses idag och ha en myskväll tillsammans. Jag köpte ett pressentkort till henne i julklapp på Grand Hotells Spa som vi ska uttnyttja idag.
Som tack för hjälpen med mina tävlingsdräkter som Lina sydde och slet med i x antal timmar så ska jag bjuda ut henne på lite mat i kväll efter bubblingen. Tack gumman en en gång för allt arbete som du gjorde för mig!!! Ikväll ska vi ha trevligt, jag längtar.


Millis

22 januari 2009

Älgburgare

Nackdelen när man inte går på diet är att man har inga strukturerade planer över maten. När man "får" äta är det så otroligt svårt att bestämma sig för vad man är sugen på. Under diet är det bara att äta den färdiga lådan, vare sig man vill eller inte.

När jag var och handlade i eftermiddas gick jag och funderade på vad vi skulle äta till kvällen???

Jag blev grymt sugen på hemma gjorda hamburgare, det händer inte ofta som ett sånt sug kommer. Jag gillar inte alls hamburgare "ute" varken ifrån mc donalds, max, burger king eller sibylla, men när man gör egna kan det vara riktigt mumsigt. Jag vet inte om det har nåt att göra med att jag jobbade fyra år på sibylla??? Det blev ganska många hamburgare då.... ;)

Vi fick två kilo älgfärs av Nina & Tobbe i veckan som blev perfekta hamburgare. Älgfärs är otroligt fettsnålt så jag lyxade till det med lite guacamole som fick aggera dressing.


Ca en halv lök som jag hackade i en mixer

Färs, lök, vitlök, salt, vitlökspeppar, sambal oelek, ett ägg

Inte så snygga, men de var riktigt goda.

Självklart gjorde jag min vitlökssås på kesella till, den funkar till allt

Kvällen guacamole blev en enkel variant av vad som fanns hemma;
avokado, vitlök, sambal, örtsalt & lite kesella.


Påväg till skolan började servicelampan lysa och bilen bara "dog" mitt i bilkön...Super kul.
Som tur var jag nära Daniels jobb, jag fick igång den utan problem och kunde överlämna bilen i trygga händer hos Daniel och Möller på Autoexperten. Jag vet inte riktigt vad det var för fel, men nåt med att den inte fick luft??? Vem får inte det ibland? :o)

Som tack för hjälpen har gjort några små frukostmackor till grabbarna. När man inte betalar för varken delarna eller arbetet kan jag iaf göra det jag är bäst på: Laga mat!


Räk, kräft och laxmacka

Leverpastej & kalkon.
Parmaskinka, mozzarella & soltorkade tomater
Idag var det vila ifrån träning, imorn är det ben! Skönt, jag gillar att köra ben, det är härligt att ta ut sig ordentligt och gå ifrån gymmet nästan hasandes ner för rulltrappan....
Igår när jag kom till gymmet bestämmde jag mig för att idag ska det bli ett helvetes bra pass. Och det gick skit bra, och det var superskoj. Jag körde bröst + axlar och 30 min på trampmaskinen. Klart bästa passet på länge, i´m back!
Som stöttande coach till Sandra var jag förbi henne en snabbis igår efter träningen då hon låg hemma i magsjuka. Efter att ha kräkts i ett dygn och bara fått i sig blåbärssoppa tyckte jag att hon behövde lite fast föda och proteiner. Inte det bästa men jag köpte med två bars till henne, bättre än ingenting iaf och hon blev överlycklig:o)
Nu är det dax för kesellaröra och sen är det läggdax, för imorn kommer bli en jätte bra dag som jag ser fram emot!
Love Millan

21 januari 2009

Massage


Nu tar jag en paus ifrån pluggandet och ska iväg på en skön massage hos Nina!

...om två timmar är jag som en ny människa:o)

20 januari 2009

Falukorv vs Kycklingsallad



Jag har aldrig varit särskillt förtjust i korv, och speciellt inte falukorv.

Vi slutade skolan tidigt idag så jag valde att följa med mamma hem när hon slutade jobbet. När mamma lagade middag i eftermiddags så serverades just falukorv och potatismos. Jag är inte så sugen att äta korv som har ett köttinnehåll på bara 50% och fettinnehåll på 23%, det känns inte okej för mig...

Jag valde att fixa iordning en kycklingsallad med bulgur och keso ist. Min middag var betydligt godare än resten av familjens vågar jag lova;)

Lite kvällsmys framför tvn tillsammans med familjen är aldrig fel. Vi har pratat så länge om att baka scones. Jag slängde ihop en sats medans mamma fixade lite te till oss. Det var riktigt gott med smör & ost på:o)



Nu måste jag plugga lite. Jag har en rapport jag måste läsa igenom och opponera på, till på torsdag.

Idag var det skönt med vila ifrån all träning, det behövdes för kroppen.
Imorn är jag redo för ett bröst och axelpass!!!