30 april 2009

Valborg

Jag önskar ER alla en trevlig Valborg!

Det kommer att bli ganska lugn här hemma, Tobbe & Nina kommer förbi, så vi ska grilla lite och dricka ett o annat glas vin;0) Jag hoppas på en trevlig kväll.

K R A M

29 april 2009

Grattis Bloggen!!

Hipp Hipp Hurra för min Blogg idá.
För exakt ett år sen startade jag upp min blogg. Under detta år har ni kunnat följa mig i min vardag både i skolan, jobb och träning.
Det började mest som en rolig grej på sidan av träningen, lite som en sporre att skriva ner vad och hur jag mår och lever för att på så sett kanske kuna motivera mig själv lite mer för att utvecklas.
När jag började blogga var det min familj och mina närmaste vänner som följde den, nu är det flertalet hundra varje dag.
Jag hade aldrig trott för ett år sen att min blogg skulle bli så uppskattad, motiverande och inspirerande för så många andra. Vilket jag självklart tycker är OTROLIGT roligt!!!
När jag nu skriver, skriver jag fortfarande av samma anledning som när jag började, men även att dela med mig av just allt dettta till ER är så peppande för mig.
Ni är så många trogna läsare som så villigt följer med mig i mitt liv varje dag, tack för att ni finns.
Ni är underbara!!!!!
Millan

Frukosthandling...

Jag störtade upp straxt efter sex för att hinna göra mig iordning och fixa frukost innan jag skulle skjutsa Daniel till jobbet, för jag behöver bilen idag. Men när jag var som mest effektiv sa Daniel att han lånar sin mammas bil ist så jag behöver inte sjutsa honom.
När jag väl skulle ha sjutsat honom skulle jag passa på att handla lite inför valborgs middagen imorn, men eftersom affärena inte öppnar förrens 7.00 så gjorde jag matlåde frukost, två mackor + keso.
Lite knöligt med gröt, stavmixer, frusna bär och preoteindrink under armen, så det fick bli två smörgåsar ist. Men eftersom jag inte behövde störta iväg så sitter jag nu och äter min frulle iköket. Straxt åker jag iväg och handlar så att jag får det gjort, ingen idé att dra ut på det. Jag ska bjuda på "Nyttig & hälsosam frukost" på min LIA plats imorn då det är min sista dag, *snyft*.

Dagens frukostmackor, "fröig" med sallad, kokt äggvita och räkor + en tråkig skinkmacka;)

Daniel var iväg och spelade golf igårkväll så jag hade lite kvalitétstid för mig själv, det är riktigt skönt ibland. Då gäller det att lyxa till det.....

1/2 kilo räkor, muuuumsLite annat smått o gott fick vara med för att fylla ut kostcirkeln lite

Igår var det vila ifrån träningen, skönt. Jag känner mig ganska mör i kroppen, känns att jag har börjat kunna köra lite mer o tyngre nu. Kroppen behövde den vilan igår, idag blir det ett pass på eftermiddagen när jag kan klämma in det i mitt schema....

Efter handlingen ska jag förbi Proteinfabrikken och fylla på med lite mer tabletter.... I eftermiddag ska jag även iväg och fixa naglarna, jiippii.

Hela kvällen kommer bestå av frukostplanering och förberedelser inför morgonbitti.

Nu är mackorna slut, jag är mätt o glad och har bara en halv kopp kaffe kvar som ska ner innan jag kan ge mig av!

Jag vill ha sol idag, Kram på er alla!

28 april 2009

Min älskling

Igår kom min prins hem med en present till lilla mig, det var precis vad jag behövde. Efter att ha varit lite deppig o nere några dagar kan en liten överaskning vara guld värt!
Daniel, Du är underbar!
Lite rastlös....väntar på att få gå ut ett varv på lunchen:0)

Äntligen mår jag bra...

...tror jag;0)
Jag gnällde ju över min handled och att jag mådde sådär under hela förra veckan. Ont i huvudet, trött, illamående, nedstämd och nästan lite deprimerad....helt utan anledning?? Men idag mår jag bra!!! Och jag tror att det är för att jag har slutat med medicinerna som jag har ätit mot mina ledbesvär.. Jag tog de sista tabletterna i lördags, och när jag läste på bipacksedeln över biverkningarna så stämde allt in på mig, så då fick det vara stopp. Som jag alltid har sagt så ska man inte "leva på" medicin, om man kan att vara utan.

En av de två tabletterna som jag har ätit mot ledvärken

Gårdagens träning gick jätte bra. Jag var så laddad och motiverad till att köra ett tungt ryggpass, jag vågade inte lassa på och göra personbästan (pga handleden) men det var inte långt ifrån igår, det var så jäkla roligt. Det flöt på och gick så bra så när ryggen var mör o fin *fniss* passade jag på att köra lite hamstrings oxå. Efter träningen träffade jag mamma och min syster Patzie på stan o tog en kaffe tillsammans med dem innan det bar av hemåt .

Gårdagens kvällsmat blev såklart en ugnspannkis med kesella, bär och lite frukt.
Det är så gott!
Lite påfyllning av bär, frukt och grönt samt ägg blev det oxå.
Jag handlar aldrig på Willys, jag gillar inte den butiken, men när jag ska köpa blåbär, jordgubbar & björnbär åker jag gärna dit, då jag tycker kvallitén är jätte bra och något billigare än på de andra affärena.
Nu är det dax för mellis; kesellaröra med jordgubbar & blåbär.
Är det nån som har missat att jag älskar kesella med bär??? Hihi :0)

27 april 2009

Tonfisksallad

Dagens lunch idag blir en tonfisksallad som jag slängde ihop sent igår kväll:
Tonfisk, minimajs, sallad, rucccola, tomat, paprika, rödlök, black eye bönor + keso såklart! Och wasabi sesamkrydda upp på det, mmm.
Trots nyuppäten kesellaröra så blir jag sugen på lunchen...

När suget är stort

och kroppens delar sätter sig imot, är bland det värsta jag vet. Jag var grymt laddad och sugen på ett axelpass i fredags eftermiddag, visst.....när handleden bara protesterar och vägrar att vara funktionsduglig under detta pass ville jag bara gråta. Det gjorde såååå ont, vad jag än gjorde, vilka rörelse jag försökte med så vill jag nästa dö. Bara lyfta stekpannan ger problem. Axelpasset gick sådär, visst genomförde jag ett pass för hela axeln men med lättare vikter för att försöka att inte belasta"för mycket"... När jag väl kom hem och Daniel fortfarande inte hade kommit hem ifrån jobbet så gav jag mig ut på en powerwalk innan vi åkte till Erica o Danne.
Lördag morgon, straxt innan frukosten...
Lördagens Hotell frukost på Grand blev en miss, det var bara attvänd i entrén. Det är tyvärr fullt och jag kan inte släppa in några gäster utifrån idag, sa tjejen i receptionen. Va??? Okej, vad gör vi av vårt mys nu då? Lite suck o stön och velande vilket annat Hotell vi skulle våldgästa så bestämmde vi oss för att åka till det lilla mysiga caféet där jag och mamma frukar äta frukost tillsammans=Sockerbagarna i norrtull. Inte lika mycket och lyxigt som på Grand, men mätta, glad och inte lika fattiga blev vi iaf!

Påväg till Frukost buffén

Daniel är lycklig över sina köttbullemackor

Trots det fina vädret åkte vi hem och storstädade (ibland behövs det oxå) innan jag åkte ner till stan och mötte upp Daniels syster Linda + kompis som var uppe ifrån Växjö och hälsade på. Mys i solen med en kaffe o glass innan jag åkte hem, tog en powerwalk och gjorde mig iordning tills vi skulle till svärmor på grillfest, mums.

Igår var jag grymt trött när klockan ringde och träningsvärk i vaderna gjorde att jag skippade morgonprommisen, så att Daniel och jag kunde äta frulle tillsammans.

Efter frullen åkte vi ut till Klinga där grabbarna körde sin Gocart tävling. Igår var det sommar! Första dagen som jag satt ute i bara linne. Självklart fyllde vi på energin i våra kroppar med härlig Thaimat ifrån Spicy Hot, vad åt jag tror ni????

Efter maten blev det en tupplur raklång på sängen, det kan vara så skönt ibland, men då max 20 minuter, inte 45 som jag låg. Jag hade nog kunnat sovit ännu längre om inte min telefon hade ringt och väckt mig. Under det telefonsamtalet vet jag inte riktigt vad som sas, förlåt Ingemar;0)

Två fina och lovande racerförare...

Är det varmt så är man värd en god glass Även Elina mumsade

Laddad och sugen åkte vi till gymmet för att rycka lite i vikterna så gått jag kunde med min handled. Gick helt ok, bröst och mage blev det. Inget personbästa precis men väl värt ett G. Vidare till affären för att fylla på kyl o frys innan dagen började ta slut.

Nu är det dax för mellis, kesellaröra med jordgubbar och kiwi!
See you soon

25 april 2009

Nu är morgonprommenaden avklarad

Jag var riktigt trött när klockan ringde, vi kom i säng så sent igår kväll efter
att ha varit hos Erica & Danne och haft en jätte trelig kväll, med god mat och lite Buzz, tack söta ni.
Solen skiner och det var underbart att vakna till under mina 45 minuters prommis i de härliga 25,7 graderna, visserligen i solen;)
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi till GRAND HOTELL och äta FRUKOST!!!! Det är lyx! =0)
Hoppas ni alla får en fantastisk dag i solen, det ska jag ha iallafall.
Världens sötaste Lucas & Elina brassar igår iväg i sin elbil. Hur gulliga är de inte?

23 april 2009

Suck o stön

Som en gamal tant känner jag mig idag. Jag gör inget annat än att bara gnälla. Är det inte för de onda handlederna så känner jag mig hängig men nu på kvällen blev varse om att jag levde när min smalben OXÅ började verka. Det blev såklart ingen gymträning pga handleden, så jag bestämde jag mig ändå för att gå en powerwalk. Efter knapt en km kommer de kära knölarna på benen och när de väl har kommit, så finns det inget att göra för att bli av med dem. Det känns ibland bättre att springa, så självklart joggade jag ist, till följd av håll de sista fyra km....Nu ska ni inte tro att jag la benen lite snyggt på ryggen och sprang hela vägen, eeh nae. Det konditionen lyser med sin frånvaro....Det var ju förvisso första löpturen den här säsongen, så lite tålamod så kan det nog gå att få till nån godkänd tid framåt hösten;0)

Tro inte heller att knölarna försvann, naerå de var kvar när jag stapplde mig enda hem tills jag kunde slänga mig raklång på köksgolvet.
Lite matbilder ifrån min kvällsmat...
Jättegod kall sås, kesella, vatten, dijonsenap, dill, salt & peppar

Det ser ut som en pizza, men det är en omelett med zuzzini, lök, minimajs och rökt lax. Pizza med vitlöksås?? Nopp, jätte god omelett med senapssås;) Det här var riktigt gott, jag kommer absolut göra om denna, eftersom vi har massor med lax i frysen.

Nu är det läggdax, dag att gå upp om drygt fem timmar....

Bilder

Här kommer de bilder som jag lovade förut. Äntligen har jag fått igång bluetoothen och lyckades ladda upp alla bilder....

Bilder ifrån min lunchpromenad inne i centrala Linköping

Mitt kontor på praktiken....Skönt att kunna gå i "mys" kläder på dagarna. Det är bland det bästa jag vet;0)Min frukost hos mamma
Mumsiga jordgubbar, trots att de inte var svenska och säsongen inte är här ännu så var de riktigt goda
Flottiga men goda kycklingklubbor ifrån Thai buffén

Kesella!!!!

Äntligen har kesellan på Lidl kommit hem. I drygt två veckor har det varit helt slut och när jag ringde till kundtjänst i tisdags kunde hon inte svara på när de skulle få hem, men nu har (lr hade)de kommit. Mamma köpte en halv låda och jag köpte de resterande 12 burkarna...Hade det funnits fler hade jag köpt på mig fler, jag är livrädd att de ska ta slut igen,hihi. Nu har vi 4 kg fördig kesellaröra som står i kylen och väntar på att ätas upp, mums.

Nu ska jag bli stor & stark!

Jag var förbi Proteinfabrikken och fyllde på mitt skafferi yttligare med massa styrketillskott;) Nu ska jag ge gärnet till sommaren, mer synliga muskler och starkare ska jag bli!!!

Cellmax är en produkt som tyvärr inte så många svenskar har fått upp ögonen för ÄN, i Norge är det en storsäljare. Den tar jag tillsammans med mitt vassleprotein efter träningen. Den innehåller bla. kolhydrater, aminosyror och kreatin.
Ännu mer Protein...Det kan man aldrig ha för mycket av;0)
Läs mer om WHEY ISOLAT Här!
Nu är det Kreatin tre gånger dagligen som gäller. Detta kreatintillskott binder ingen vätska, kan vara bra att veta.

30 minuters

lunchpromenad är fantastiskt skönt, det borde alla ha rätt till dagligen. Ny energi fylls på, frisk luft i lungorna och solens strålar slår emot ansiktet, det är underbart. Nu har jag kraft att jobba några timmar till;0) Dagens föreläsning i "Kost & Motion" gick jätte bra, trots den lilla extra insatta gruppen på endast två deltagare, vilket resulterade i djupa och intressanta diskussioner, vilket var väldigt uppskattat.
Mitt mysiga dygn ute hos mamma på landet var mycket skönt och välbehövligt. Ibland kan man behöva komma hemmifrån för att samla ny energi och "slippa" vardagssysslorna, för att sen komma hem med kraft att möta vardagen.

På tisdagskvällen blev det taco med mamma o Patzie det är sååå gott. Mamma o jag satt uppe sent (som vanligt) och pratade innan vi insåg att klockan bara hade sprungit iväg.
Igår när mamma väkte mig stod frukosten uppdukad som på hotell det var lyx, allt ifrån ägg, bacon, bröd, ost, skinka, grönsaker, juice, kaffe, till färska jordgubbar och tom färsk laxpaté ifrån fiskdisken på ica Kvantum...jag blev verkligen bortskämd, att vakna till uppdukat frukostbord är LYX!!! Tack snälla mamsen.
Vi gjorde oss i ordning och åkte in till Linköping och IKEA. Lite småhandling blev det som sig bör. Lunchen blev thai buffé och vidare ner till city där vi tog en kaffe på Waynes.

Mamma skjutsade hem mig vid 6 tiden, och så hade den dagen gått.

Det blev vila ifrån gymmet vilket var behövligt då jag under hela dagen kände mig aningen hängig och trött, idag känns det lite bättre, men jag är inte 100% bra, jag vet inte vad det är, jag har ingen feber iaf, skönt!

I eftermiddag ska jag försöka mig på ett axelpass, vi får se hur det går. Jag har nu IGEN hamnat i den onda cirkeln pga av mina eller ena handleden inte fungerar som vanligt. Jag tror att jag har nänmt det förut att jag har problem med handlederna...??? Jag börjat känna av dem nu igen efter att ha varit bra under och efter Thailand.

När jag körde triceps i tisdags och hoppade upp i dipsställningen gick första setet ok, ont gjorde det, men jag bet ihop, när jag hoppade upp för andra gången klarade jag en rep innan vänster handled vek sig och jag tappade greppet och ramlade ner.
Jag hatar att när äntligen träningen börjar gå bra så ska nåt jäkla skit hända....Jag har återupptagit mina tabletter mot lederna och hoppas på lite förbättring.

Jag har försökt att ladda upp lite bilder ifrån dagens promenad och ifrån mamma-dagen men nåt med bluetoothen strular. Försöker lägga upp dem senare.