31 juli 2010

Nu har jag gjort det igen..

Nu har jag lyckats efter mitt snesteg för 2 dagar sen, och denna gång blir jag så förbannat trött och arg på mig själv. Jag har lyckats tappa bort min plånbok igen!!! När vi står i entrén till Grönan för att betala inser jag att den inte ligger i väskan:( Fy faan nu får det vara nog, jag orkar inte längre. Vad är det för fel? Vad är det jag saknar? Hålla, wake up Millan!
Nu åker Daniel o Patzie innan och jag sitter på en bänk o dricker en cappuccino i SOLEN! Nåt positivt iaf:D

I väntan på Weehiooo

Vi sitter nu i foajén och väntar på att få checka in våra väskor. Väntan har vi mumsat i oss en större mängd sushi då vi hittade en buffé:) Passar oss perfekt. När snart väskorna är på rummet promenerar vi ut till Grönan för flera timmar av skräck, spänning och illamående... Men nu vill jag ha SOL, värme & en stor kaffe, för jag fryser.

NU borde jag sova!

Imorn ska jag, min kära Daniel och min syster Patzie åka upp till estocholmo och ha en trevlig helg tillsammans i huvudstaden. Vi vill o ska hinna med Grönan, fika, äta gott och lite shopping! Hoppas vi kan klämma in allt detta på denna tripp. Vi ska bo på Sergel Plaza, jag har aldrig bott där, men det ligger ju super centralt så jag tror att blir kanon. Klockan ringer om 6 timmar så nu vill, ska, behöver jag sova!!
Hoppas ni alla fina vänner, kompisar och nyfikna läsare får en toppenhelg, puss på er......

30 juli 2010

Jäkla oturs jag ...

Jag sätt nyss o somnade till på tåget. Det är så jäkla skönt o avslappnande men nästan förbjudet.. Då chansen att missa att gå av är inte stor;o)
Igår var bara en i raden av olyckor o missöden som har lyckats raka ut för den sista tiden...Min plånbok var bara borta!! Kl var 20 o jag kom ner till stationen för att ta tåget hem ifrån Linköping.. och där fanns ingen pendel till att börja med och jag såg inte att det skulle gå nån heller.. Vad fasen gör man?? Ingen plånbok o inget tåg hem... Jag är o kan vara lite känslig ibland så vad gör jag?? Jo jag börjar ju självklart o grina..Det fanns ett tåg som skulle till Stockholm, så Killen på tåget var så snäll i lät mig åka med och hoppa av i farten i Norrköping:) Äntligen hemma iaf, det är ju ändå nåt. Men min lycka blev total när en tjej vid namn Erica ringde o så att hon hade hittat min plånbok:D 22.01 mötte jag upp henne nere på tågstationen och jag fick min kära svarta....jag hade visst bara rest mig upp och glömt den säter på morgontåget, Typiskt :)

26 juli 2010

Mästerkocken har varit i farten igen

Köttfärsås till min Daniel
Taco till mig

Riktigt god o fin nötförs
Visst är det härligt när de även kan garantera att nötfärsen är en "kär vän i köket".
Jag vete fasen om jag kände någon kärlek i köket förut..? ;o)Favvo kryddan, passar till nästan allt! Det blev lite kvällsträning, trots att jag kände mig trött till en början. Men jag piggnade ganska snart till efter lite egopepp och ngra piller, bcaa och koffein..
Det märks så klart o tydligt att folk är lata, slöa och gör allt för att undvika gymmet nu på sommaren..jag tror att vi var 10 st på hela gymmet.
Idag var det iaf brudarna som rockade fett ordentligt.....
Min favoriter på gymmet alltid lika pigga, glada, snygga och starkare än Mig!!
Nina o Linnea!!!!
Som alltid ser jag ut som stryk när jag tränar, svettas, stonkar o tar i, ingen skönhet här helt enkelt! :D
But that´s ME!!
Som sagt det syns vilka som är på gymmet för att träna och vilka som sert det som ett fritis..tihi..
Linnea kämpar som satan med dagens triceps träning och Nina hänger som en liten apa uppe i chins räcket..
Dessa brudar är så seriösa att de skriver långa o spännade memoaren i mellan seten, i nåt som kallas "tränings dagbok.." jag är nästan lite nyfiken på deras berättelser..Och så var det det där med fritis, jo grabbarna tycker att det bästa med att vara på gymmet är att få umgås :o)Japp, öven i hörnen står det grabbar o hänger. Här har vi Marcus som tycker om att vila, haha Uppladdning med prottedrink innan gymmet!
..........................
Igår kväll var vi över hos Tobbe o Nina o grillade LITE i all enkelhet.
2 st Fläskfilé, entrecoté, tigerräkor, kycklinghamburgare, halloumiost, grönsaker.....sallad, tzatsiki, kesella mm mm.
Grillmästarna för kvällen
Natti!

25 juli 2010

Lider hamstrar av bullemi??

Bilder ifrån gårdagens grillmys hos Danne o Erica!!
Fint uppdukat inför vår grillafton tillsammans med våra goda vännerPastasalladMelon o fetasalladGottiga tillbehörMedans grabbarna skötte grillningen..(kanske inte sina finaste kläder på sig, eller iaf inte Daniel, hans "fin tröja" åkte av inför grillningen..)..fixade Erica inne i tvättstuganMina GrönsaksspettErica o barnen hade varit på Cloetta och handlat på sig choklad så det hette duga..ingen var lyckligare än jag!2 glas vin o större mängd choklad slank utan några som hellst problem ner i mig igår efter maten;o)Barnen hade fått en varsin liten pälsbeklädd varelse som de så sött hade döpt helt själva, Hamsteri Hamsteri och Pläcki Fläcki tror jag de hette ;o) Hur gulligt är inte det?!
Lider hamstrar av bullemi?
Den här lilla sötsaken hoppade upp i sin lilla matskål satt i den och nästintill hysteriskt moffade i sig sin mat.....Och sprang sedan direkt över till sitt hjul och sprang några varv... för att sedan återgå i språng till matskålen igen och upprepade hela mat-o-hjul processen x-antal gånger..?
Är det det som kallas tvångstankar???...............................................
Jo just det måste tilläggas, igår när vi åkte hem var det så jäkla snorkallt o regnigt för att vara mitten av juli så stjärtvärmen åkte tom med på i bilen hem. DET ÄR INTE OK!!
..........................................
Efter gårdagens moffande med allt onyttigt och gott så blev det en go o fräsh fruktsallad till frukost med mina självklara favoriter 2 x K, Keso & Kesella Idag har jag varit skittrött o slö, vaknade av att svärmor knackade på fönstret vid 10.30..frukosten åts i soffan framför Formel 1 och ett avsnitt Poker...
Klockan var nästan eftermiddag när vi bestämde oss för att försöka få ut något av dagen..massa olika butiker besöktes ihopp om att hitta den perfekta grillen (för det är ju verkligen perfekt grillväder idag..not) och nya möbler till våran terass..nja, vi hittade kanske nåt, men inget som vi tyckte var perfekt. Det är bara att fortsätta leta..
Efter rundan i butikerna åkte vi till gymmet, eftersom min syster älskar att träna ben så tänkte jag vara lite snäll o vänta med min benträning för att köra den tillsammans med henne. Så det blev 40 min på trampmaskinen + en sol för mig idag.
Nu ska vi över till våra favvogrannar Tobbe o Nina för att grilla på deras grill, eftersom vi inte har någon;o)
Puss på er!

22 juli 2010

Nu är jag trött

Daniel har just avslutat en underbart skön massage på min stela o hårda bröstrygg och onda o ömmande fötter. Hela 75 minuter!!! Jag har verkligen gift mig med den bästa.
Jag tror att tisdagens ryggpass och gårdagens biceps o triceps pass (som btw tränades med lillasyster Sandra som äntlig har hittat tillbaka till gymmet;o) ) kan ha satt sina spår i musklerna... Även dagens spänningar inför o under min mormors begravning idag kan säkert ligga bakom min "gamla" o sargade kropp.
Begravningen var iaf väldigt lugn o fin. Mycket blommor i alla olika färger o former, vackra psalmer och trumpetsolo.
..Äntligen får nu mormor o morfar vara tillsammans igen!
Jag hade tänkte åka till gymmet efter kyrkan och mat/fika stunden, men klockan sprang iväg och hann att bli 18 innan jag kom hem och jag var du helt slut. Hur mycket jag än försökte känna efter ifall jag kunde kavla upp ärmarna och klämma ut en liten sista gnutta energi för att kunna bege mig till gymmet, men Nej, gick verkligen inte. Jag passade på att bara slappa och göra ingenting här hemma, det kanske är det bästa efter en begravning av min "sista" gamling i familjen ändå..Nu är alla mina mor o farföräldrar i himlen..
Det har varit en lång dag med mycket intryck, nu ska jag krypa i säng, Puss på er!

Har jag 2010 års bästa Träningsblogg??

Tycker du det??
I så fall... varför inte lägga en liten röst på MIG?!
Vem blir årets träningsbloggare 2010?
I ett samarbete mellan Fitness Magazine och Terese Alvén, Sparkibaken.se, kommer årets träningsblogg att koras på konventet Best of the Best den 13 november. Nominera din favorit redan idag!

Tävlingen går till på följande sätt:
- Till och med den 31 augsuti får vem som helst nominera en träningsblogg som skall vinna "Årets Ttäningsblogg 2010". Sparkibaken.se är utom tävlan då det är en av arrangörerna.
- De fem bloggar som fått flest nomineringar – och som uppfyller tävlingens kriterier – presenteras därefter på Fitness Magazines hemsida och en omröstning tar vid.
- Vinnaren presenteras på scenen på konventet Best of the Best i Stockholm den 13/11, samt presenteras efteråt på www.fitness-magazine.com.
- De tio mest nominerade bloggarna bjuds alla in till konventet och prisceremonin.

Priser till vinnaren:
- Kläder från Reebok till ett värde av 10.000 kronor.
- Träningsresa till Portugal med Springtime Travel, värde 11.000 kr.
- Ett snyggt diplom.
- Reportage om vinnaren i Fitness Magazine.
- Äran att få ha en liten banner på bloggen med info om att hon/han är årets träningsbloggare 2010.
- Vinnaren får också en länk från Fitness Magazines hemsida till sin blogg.

Kriterier för årets träningblogg 2010:
Årets träningsblogg är en blogg som inspirerar till att träna, äta gott och nyttigt samt att hålla en sund livsstil. Det kan vara en instruktör, personlig tränare eller en "vanlig" tränande som skriver, men bloggen ska skrivas med stort engagemang, träningsglädje och kunskap. Bloggen ska ha en personlig vinkel, hålla hög klass och locka till återbesök. Träning ska vara det huvudsakliga ämnet i bloggen.



Varför vänta, rösta redan IDAG!!!
Det går jättefort, Jag hjälper dig att hitta rätt,

Morsning

Nu är det dax för morgonens promenad innan dagens schema sätter igång. Jag har en hel del att hinna med innan 12..Jag ska baka till begravningen idag, jag ska göra mig iordning och framförallt prova gårdagens inköp av kläder då jag insåg att jag inte hade någon passande svart klänning...just det, måste leta i garderoben efter ett par skor som passar mina svullna sommarfötter oxå ;)
Puss på er

21 juli 2010

Mina nya skoköp på Gotland

Dagen innan svärmors 50-års kalas insåg jag att jag behövde ett par skor matchande till min klänning, så tillslut efter mkt letande hittade jag dessa Jag fick ett par nya fina "vardags skor" av Daniel
Jättesköna och fina, me like!
Tillslut efter mycket sökande efter ny walkingskor hittade jag dessa,
Jag hoppas de kommer hänga med mig många många mil framöver....;o)

20 juli 2010

Blandad kompott på vår kvällsmat ikväll...

Kvällsmys på terassen Efter gymmet & mys på terassen knallade jag till Kvantum för att möta upp Daniel för att handla o fylla på kylen. Min hunger var någon annanstans än i min mage idag, så min kvällis blev endast:
Frukt o bär med keso o kesella
Sandra lyxade till det ordentligt:
Men en proteindrink ;o)Daniel därimot gick inte att stoppa... Han slog på stort så här en tisdagskväll strax efter 22..:
Angusburgare med mackisar..+ ngr sliskiga geggor...:S Alla fick det de ville ha, och det är väl det viktigaste. :D
Nu ska jag duscha och krypa i säng, Natti Natti!!!

Proteindrink

En mycket god och läskande proteindrink sitter jag nu o smuttar på, ute på min terass i väntan på att min syster ska komma hit.

Av någon konstig anledning så var kylen tom när vi kom hem igår kväll, ingen hade fyllt på den meddans vi har varit iväg, skumt det där... så jag fick ta vad jag hade hemma...

Proteinpulver Vanilj & Päron ifrån Topformula
Mjölken var slut, så det fick bli vatten + ett par skedar kesella ist
+ massa is
Jag mixade allt i mixern och kylde ner den med ngr extra isbitar!!!

Mm mm mmmm, frisk, mumsig och läskande. Den påminner nästan lite om den gamla godingen Piggelin..fast i flytande form. Träningen gick galant, svetten rann, jag stånkade och stönade ikapp med alla grabbar och jag blev så glad för en ögonblickssekund...jag tittade i spegeln och såg min gamla ådra på biceps:D (hm, den har varit på semester en läääängre tid, tihi)
-Ja god dag och välkommen tillbaka, tänkte jag och sken upp och undrade vart den kom ifrån så plötsligt...men min lycka försvann direkt när jag tittade en gång till och insåg att det inte fanns nån jäkla ådra, det var min sladd ifrån mina lurar som gav en skugga på armen..:(

Typiskt!

Men jäklar vad energi och extra boost jag fick efter den onda sanningen :o) Det blev ett riktigt bra ryggpass efter det, Bra nu är jag på banan igen och på väg i rätt riktning!

Nu jäklar...

Äntligen ska jag nu träna!!! Efter total vila ifrån gymmet dessa två veckor på Gotland ser jag fram emot att lyfta lite gammalt skrot idag. Tror jag får börja lite lugnt denna vecka o köra igenom kroppen försiktigt, om jag vill komma upp ur sängen imorn.. ;)
Det var länge sen jag längtade o såg fram emot att träna, som jag gör idag. Nu ska jag ladda med lite aminosyror, koffein & fat burner.

Borta bra men hemma bäst

Då var jag på hemmaplan igen. Vårt gamla Norrköping såg ut precis ut som vi lämnade det för två veckor sedan. Lite mer reklam låg innanför dörren bara. Båtresan igår gick snabbt o lugnt. Jag hade bunkrat upp med tidningar, korsord, bok, mp3, Pepsi, 10 bitar sushi o godis:) Jag lyckades även sova bort en timme.. Visst är det underbart att komma hem och det är nybäddat och städat i hela lägenheten. Klockan var strax efter 22 när vi kom hem och jag var effektiv och fick igång en maskin tvätt, en diskmaskin och jag plockade upp ur väskan o in i skåpena innan jag kunde krypa ner under täcket. Det känns så skö
nt att slippa se all packning i all evighet hemma i hallen.
Idag är det en ny härlig dag att se fram emot!
I morse när jag var ute o cyklade var det inte många människor vakna o uppe. Hela cykelbanan för mig Själv!
Vi ses lite senare då jag har lite mer semesterbilder att bjuda på... ;)

19 juli 2010

Saffranspannkaka

Saffranspannkaka, finns det något mer Gotländskt än så???
Inte mycket, skulle kunna vara ett grillat får o lite Gotlandsdricka i så fall. Men för mig är Saffranspannkaka sommar, Gotland o semester.
Så självklart slängde jag ihop en igår för att "fira av" sista semesterdagen.. Jag utgick ifrån ett recept men självklart gjorde jag min egen tolkning av det:D Hur enkelt som hellst om man gör den lätta varianden, och det tycker jag att man ska göra på semestern för den blir riktigt god!!
2 st små eller 1 stor korv med risgrynsgröt
1 kuvert saffran
2 tsk socker (skulle vara 3 msk enl. receptet men jag tycker det är sött o sliskigt utan sockret ändå..)
3 st ägg
1 msk mjölk (skulle vara 2 dl mjölk och 1,5 dl grädde...men jag vill inte ha den så lös o rinnig)
Vispa äggen fluffiga, rör ut saffranet tillsammans med mjölk o socker. Vispa i saffranet i äggfluffet och rör till sist i gröten.
Ner i valfri form, pannkakan ska vara ganska tunn, så jag tror att de flesta gör den i långpanna, men jag gjorde min i en fin pajform, vilket gav en lite tjockare kaka.
200 grader i 25-30 min.
I stället för massa sliskig sylt hade vi färska bär; jordgubbar, hallon, bigaråer o blåbär. Mycket godare än sylt och även nyttigare såklart;) Vaniljvisp + kesella & vispgrädde (20%)
Nästan så att man kan se denna efterrätt som lite nyttig...?! Då den innehåller en hel del ägg (protein) och inte så mycket fett, tyvärr så är det en del kolhydrater i gröten, men det finns betydligt mycke sämre efterrätter..
Lycka till o smaklig spis:)Innan vi högg in på efterrätten mumsade vi i oss två stora räkmackor som Britt hade gjort till oss. Vi som Älskar räkis!!!
Japp, är det semester så är det...det blev nog två eller kanske tom tre glas vin oxå ;o)