Har ikväll pysslat, fixat o styrt efter att ha kommit hem ifrån middags kalas hos Patzi. Daniel o jag har även varit en snabbis till Linköping o NetOnNet och lämnat tillbaka en av våra nya mini datorer. Det fanns ingen tid över till gymmet idag, efter fikan med Malin blev det lite shopping ist. Två påsar med lite blandad kompott fick jag ihop, toppar, klänning, linne och en cardigan.
Till kvällsmat gjorde jag en tallrik med lite av varje till Daniel....
Till kvällsmat gjorde jag en tallrik med lite av varje till Daniel....
Och till mig en Pankis!!!
Jag brukar få massa frågor om receptet på den, så jag skriver ner hur jag gjorde idag.
Du behöver:
-äggvita
-sötningsmedel
-proteinpulver
-frukt alt. bär
-keso/kesella
Vispa vispa vispa till hårt och fast skum tillsammans med en tsk sötningsmedel. Det är JÄTTEVIKTIGT att bunken och visparna är HELT rena o torra, inte en endaste liten gnutta äggula får ha kommit i kontakt med vitorna när man börjar vispa. Skulle man slarva med detta kommer man ALDRIG få till en fast maräng, hur mycket och länge man vispar...
Klara.. färdiga.... KÖR!!
Jag o min bunke ;o)
Härlig fruktsallad. Jag tänkte från början bara göra lite till kvällen.....men jag tror att denna sallad kommer räcka till hela veckan.
12 kommentarer:
Kan man göra den utan proteinpulver, eller får den konstig konsistens då? Och om man ska ha i proteinpulver, i vilket stadie under "bakningen" slänger man i det? :)
Mm ska absolut testas! :) Men när ska proteinpulvret i?
Du är helt otrolig med dina recept! Blir sugen på att göra en pannkaka på ditt vis, ser såååå smaskigt ut :o)
Kramis Phia
Varför äter du inte samma mat som din pojkvän?
Fyyyfasiken, de där måste va den (till utseendet) godaste "pankisen" jag någonsin skådat! MUMS :)
Madde & Marie:
Proteinet ska i efter att vitor + sötningsmedlet har blivit hårt skum, då ska man vispa i proteinet snabbt, igentligen ska det bara blandas i.
Visst kan man göra pankisen utan proteinpulver. Med proteinpulvret i blir den lite mjukare. Proteinpulvret agerar liksom mjöl...utan blir det mest som en krispig maräng.
Prova gärna båda delarna:)
Lycka till, Millan!
Phia:
Du måste prova, Kram!
Anonym:
Vi äter för det mesta samma mat, men tycke o smak får ibland bestämma våra måltider...vi äter vad vi är sugna på:)
Satu:
*LER* Tack snälla!
Den är helt otroligt god oxå! Jag älskar den, o gillar man sötsaker tycker jag absolut att man ska prova att göra den.
Lycka till!
Den tallriken såg inte hel fel ut!!
Det där ser ju underbart gott ut =)
Kajs värld & Jennie:
Mmmmm mumma ;D
Jag testade att göra den idag och det var fantastiskt gott! Använde proteinpulver med vaniljsmak :-p tack för receptet, kommer att användas fler gånger!
Jag måste ha gjort jättefel :( För hur god den än såg ut var det bland det äckligaste jag har ätit. Konsistensen av söta ägg. Blää. Men det doftade underbart. Tror allt gick åt pipan när jag blandade i proteinet, efter det slutade smeten vara hård och fluffig och blev istället platt och rinnig. Hur lyckas du så bra?:)
Christina:
Roligt att du gillade den! Det går att ha i nästan vad man vill för att smaksätta den:)
Emma:
Proteinpulvret ska i sist och egentligen bara "blandas i" och man får inte ha i för mycket för då "dör" smeten och blir en rinnig smet bara. Ge inte upp, prova igen!! Jag har misslyckats många gånger :o)
Skicka en kommentar