14 juni 2010

Chokladbollar

Jag fick frågan på om jag inte kunde lägga ut receptet på mina chokladbollar, självklart kan jag bjussa på det.
Jag skrev aldrig ner exakta receptet som jag komponerade ihop, men jag tror mig minnas allt ändå ;o)

Alt 1:
30 g milda lätt
50 g kesella
0,75 dl sötningsströ
3 msk kakao
2,5 dl havregryn
1 tsk nescafé
In i kylen i ca 20 min, smeten var då lite torr så jag fuktade bollarna i lite vatten innan jag rullade dem i kokos.
Alt 2:
30 g milda lätt
50 g kesella
0,75 dl sötnngsströ
2 msk kakao
2 dl havregryn
3-4 msk proteinpulver mintchoklad (Vassle ifrån TopFormula) + ev lite vatten
In i kylen och rulla sedan i proteinpulver mintchoklad (TopFormula)
Båda var riktigt goda, men de i kokos blev lite "smuliga" meddans de andra med protein i blev riktigt mjuka och geggiga med en härlig mintchokladsmak. Gottigt till kaffet..
Receptet på båda var bra, men ska slipas på för att uppnå perfektion framöver!
Jag lovar att publicera nästa test. Men dessa är väl värda att prova iaf, LYCKA TILL!

2 kommentarer:

Christian sa...

Tack ska du ha..Jag tänkte ge mig på dessa nu 01:15 på natten (kanske lägga till/ ta bort något ut ditt originalrecept dock)..Fördelen med semester att kunna göra dumheter mitt i natten. =)

Christian sa...

Så..Då var de testade då jag hade alla ingredienser hemma! Detta är anledningen till att jag älskar din blogg, du liksom jag har ett intresse av mat och att testa på olika (men ändå nyttiga alternativ).
Jag gjorde om receptet som nedan för att ytterligare kapa kcal där det går men ändå hålla upp smaken:

50g Lättkesella (0,1%)
En äggvita för att hålla ihop smeten (utbyte mot smöret)
0,5dl Sötningsmedel.
ca:15g "mocha cream" smak på vassleprotein (halv dl).
1,5 dl ekologiska havregryn
1,5 msk kakao
1 tsk kaffepulver.

Var tvungen att smaka nu mitt i natten trots att jag tränar och äter efter periodisk fasta.. ;) Det var värt det. Smakade som en variant av lyxig, mustig mörk choklad som chokladboll. Proteinbomb i godisformat!