Recept:
6 äggvitor
2 hela ägg
600g keso vanlig eller mini, (jag hade vanlig 4%)
50g vaniljprotein (Whey Complete)
1tsk vaniljsocker
1 msk sötningsströ
Hela kakan dryga 1000kcal
Protein: 148g
Kolhydrater: 16g
Fett: 37g
och jag delade kakan på 20 små bitar, dvs 50 kcal/bit.
------------------------------------------
Vispa äggvitor till hårt skum.
Vispa ägg och sötningsströ, tillsätt keso, proteinpulver, vaniljsocker och rör om. Vänd till sist i äggviteskummet. Använd en teflonform eller smöra en form och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat, fått färg och släpper ifrån formens kanter.
Färdig att servera.
Jag bjöd på denna kaka i tisdags på vår kurs "Bli ett HälsoFreak" och det blev renslickade tallrikar, tror det var ett bra resultat va?!!
Gott och bra protein som jag ofta använder i mitt bak. Torrostade i stekpannan på medelvärme i några minuter. Hasselnötter och sötmandlar är riktigt gott OCH nyttigt.Lycka till!!!
3 kommentarer:
Grymt god;) rekomenderar jag stark er att prova;)
Oscar:
Tack för receptet, det var ju tack vare dig som det blev detta bak.
Men jag ändrade lite i det, det måste jag alltid, tihi ;)
Vi ses på tisdag.
Hehe aah kanske de;) Någon ändring ska man alltid göra så de blir sitt egna recept, hehe;)
Aah de hoppas jag, får hoppas jag blivit bättre bara ( halsont o seg i hela kroppen:S ). Men de ska jag se till att jag blir, kan ju inte missa veckans höjdpunkt;)
Ha de guld så länge!
Skicka en kommentar