21 mars 2011

Min älskade baby

Som man kan älska och längta efter något så litet och främmande som man aldrig har träffat tidigare..

Vi var på vårt andra ultraljud i förra veckan och tittade till vår fina skatt. Vi vet inte om det är en pojke eller flicka men vi kallar bebisen för Elsa iaf, känns mer personligt att ha ett namn ist för att prata om barnet som, "den" "det".

Vår lilla Elsa (va snopna vi blir om det visar sig att det är en "Torsten" ist)

Trots all lycka och längtan efter vårt första barn så kan kag LOVA er att det inte är en dans på rosor!!

Visst anande jag att det skulle vara en o annan motgång o krämpa på vägen till målet, men njaa inte så här mycket och framför allat inte så här tidigt i graviditeten.

Det finns vissa, som min vän Nina tex som mår fin fina fisken, har inga krämpor, problem eller andra negativa känslor under sin graviditet. Jag önskar att jag slapp få allt...

Illamående, trött och hängig, ingen matlust i perioder, skithungrig andra dagar, humörssvängningar som jag ALDRIG har haft någonsin tidigare. Jag tänker väldigt fula och fel tankar, som jag aldrig har eller trodde jag kunde tänka...jag kan bryta ihop och bara gråta utan anledning helt hejdlöst inne på Ica och öppet bland folk på gatan... Jag är otrevlig, dryg och en riktig bitter-fi..a mot Daniel.

Jag fick foglossning i v 10, hmm och har jätteont i ryggen dagligen, gör så ont vissa dagar så att jag bara vill skrika, fötterna svullnar upp och gör ont, jag känner mig så ur form, pluffsig & tjock, min kondition är någonstans mellan en 90-årings och döden..
Jag blir andfodd bara av att gå ut till bilen, även om jag vill, är sugen och bara vill springa till gymmet och riva av ett superpass så kan jag inte på samma sett som tidigare.
Jag är trött och kroppen protesterar mer ofta än sällan. Mina tidigare träningspass som brukar ligga på 5 ggr/veckan med tung träning och cardio blir mer 2-3 pass/v på lätt-medel ninå :(

Trots allt detta, dessa krämpor, smärtor, negativa känslor och allt annat blaj så måste jag säga att DET ÄR SÅ MYCKET VÄRT det fina som snart kommer till oss!!!

ELSA, du är så välkommen till oss!

Kooooooom ut NU..

8 kommentarer:

Anli sa...

Vad spännande, när förväntas lilla Elsa titta ut? :)

Anonym sa...

uuha, nu blev man nästan rädd för å själv bli gravid om sisådär 5-10år.- hha

Anonym sa...

Kämpa på och försök att bita ihop för som sagt det kommer något framöver som är värt allt lidande
Kjell

Lina Johansson sa...

Gumman! Hoppas du mår bättre snart! Visst är det en stor omställning att bli gravid, minst sagt... Men sååå underbart! Idag har vi precis en månad kvar, det känns helt galet att det är så nära! Hon kan ju för tusan titta ut när som helst nu egentligen... Vilken vecka är du i?

Ta hand om er!!
Stor kram!

Millan sa...

Anli:
Elsa kommer i mitten av augusti :)

Anonym:
Neeej, det är absolut värd det, varenda krämpa. Men man ska nog vara berädd på att det inte bara är att valsa runt och må prima hela dagarna..kör påt bara. :)

Kjell:
Absolut, vår Elsa är mer efterlängtat än någonsin av oss båda just nu!!

Lina:
Åhh, så snart hon kommer.. Jag är i v 20 nu, går in i 21 imorn. Så jag har lååång tid kvar. Men desto mer och starkare längtar jag efetr henne/honom <3
Puss vännen!!

Ulrika sa...

Hehe - nej Elsa ska INTE komma ut nu utan vänta snällt många veckor till. :)

Det är orättvist fördelat med noll krämpor och snabb återhämtning för vissa även när dom fött typ 5 barn, medan andra åker dit rejält redan med första barnet. Själv hade jag krånglande blåstappning, stomiprolaps, foglossning plus annat jag inte ens tänker nämna :P men det är underbart i.a.f. i och med vad det för med sig. Men jag undrar så klart hur det kommer bli nästa gång när man inte bara kan lyssna på sig själv och sina egna behov utan dessutom redan har barn att ta hand om... Men det blir nog bra.

Nina sa...

Hej pinglan!
Ja jag har haft riktigt tur att inte få EN ENDA graviditessymtom :) Men jag e ju ett väldigt väldigt udda fall. Det är ju mer vanligt att ha det ungefär som dig. Men vem vet, jag kanske kommer få ett helvete vid förlossningen eller en tjeja med kolik....AAAAAAaaaa!!!! Men som du sa är det ju något helt UNDERBART som kommer till världen :)Så det kommer att vara värt all möda! Puss på dig!

Elsa sa...

Underbar blogg! Första gången jag läser den och oj vad glad jag blev när jag såg att du har en liten Elsa i magen! Kommer fortsätta att läsa bloggen!