19 december 2008

Matlådor & storkok

När jag är hemma och är sjuk, eller känner mig dålig tappar jag matlusten. Jag är väldigt sällan hungrig, vilket oftas slutar med att jag går och småäter hela tiden ist, tyvärr. Men i veckan så åkte stekpannorna fram iaf och jag fick ihop några matlådor till veckan.

Jag använder mig nästan alltid av färska grönsaker då jag tycker att det är tusen gånger godare än frysta, bättre färger, konsistens och näringsämnen. Frysta har jag alltid liggandes i frysen ifall jag skulle laga nåt fort och inte har tid att skiva upp färska.


Här har jag svängt ihop en thai wook, med kyckling + grönsaker och smaksatt med vitlök, chili, ingefära, röd currypasta, salt o peppar. Starkt och gott, precis som thaimat ska vara.

Här fuskade jag lite, jag använde mig av en indisk kryddmix ifrån Santa Maria, istället för créme fraiche så använde jag kesella, funkar jätte bra att byta ut den. Självklart hade jag kyckling även i den + blandade valfria grönsaker. Jätte gott!



Det är så underbart att få äta "riktig mat" igen. Ni som känner mig vet hur viktig maten är i mitt liv. Mat och träning är mina stora passioner här i livet. Jag älskar allt som har med mat att göra, skulle gärna nång gång i framtiden vilja åka på en riktig matresa.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Kom in på din blogg av en slump. Den här maten såg supergod ut och undrar om du har några recept på sådana maträtter. Jag har precis flyttat hemifrån och vet inte vad jag ska laga för mat. Skulle verkligen uppskatta om du hade några tips :)
Hälsningar Josefine

Millan sa...

Josefin:
Kul att du hittade min blogg..
När jag lagar mat använder jag mig aldrig av några recept, jag kör bara på känsla och lagar det jag känner för för dagen.
Jag lagar mycket wookrätter då jag älskar kyckling och fläskfilé tillsammans med grönsaker och valfria kryddor. Wook går jättebra att värma i micron och smakar lika bra dagen efter som när det är nylagat..
Jätte bra tips är att göra storkok, laga veckans lunchlådor på en dag ist för stå varje kväll. Man sparar både tid, ork och pengar i att göra mycket på en gång.
Jag använder väldigt sällan grädde eller creme fraiche i min matlagning, utan mer "rena" rätter.
Jag försöker lägga ut all mat som jag lagar, så om du förtsätter läsa min blogg så hoppas jag att du får lite tips och inspiration till din matlagningen framöver;) Millan