20 mars 2011

GI muffins

Här kommer mitt recept på dessa efterlängtade muffinsar. De som väntar på något gott gott...
De är kanske inte några superdiet vänliga men mycket bättre och nyttigare än de gamla vanliga kcal bomberna iaf..

Jag gjorde två olika, en sats med mintchoklad & krossad mörkchoklad och en sats med melon och bär, i detta fall blåbär och jordgubbar.
Mintchokladen gjorde jag så här:
50 g milda lätt
70 kesella lätt
2 stora ägg
0,4 dl socker
0,6 dl sötningsströ
1 tsk vaniljsocker
2 dl sojamjölk lätt
2 dl fullkorns dinkelmjöl
1 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl proteinpulver mintchoklad (Whey complete)
Ger ca 12 stora muffins.
Grädda i ca 200 grader i 10-15 minuter

Vispa gulor, socker, sötningsmedel, vaniljsocker till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt i ägg och socker smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i mjölken och vänd tillsist ner äggviteskummet försiktigt. Häll upp i stora muffinsformar. Jag ställer alltid mina pappersformar i en muffins form när jag gräddar dem, då står de stadigt och blir oftast finare i form.
Pga olika ugnar så kan tiden för gräddningen variera så ta fram en provsticka och titta så att muffinsen inte är kladdig.
Jag toppar dessa godingar med lite fin mörkchoklad.
Sats nummer två gjorde jag nästa lika som nummer ett. Fast bytte ut proteinet till ett med Melonsmak (Powerlabs), tog bort kakaon och hade i lite blåbär, en jordgubbe och toppade med lite fullkornshavregryn.

Lycka till!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm, ser jätte gott ut! Detta måste man prova :)