De är kanske inte några superdiet vänliga men mycket bättre och nyttigare än de gamla vanliga kcal bomberna iaf..
Jag gjorde två olika, en sats med mintchoklad & krossad mörkchoklad och en sats med melon och bär, i detta fall blåbär och jordgubbar.
50 g milda lätt
70 kesella lätt
2 stora ägg
0,4 dl socker
0,6 dl sötningsströ
1 tsk vaniljsocker
2 dl sojamjölk lätt
2 dl fullkorns dinkelmjöl
1 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl proteinpulver mintchoklad (Whey complete)
Ger ca 12 stora muffins.
Grädda i ca 200 grader i 10-15 minuter
Vispa gulor, socker, sötningsmedel, vaniljsocker till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt i ägg och socker smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i mjölken och vänd tillsist ner äggviteskummet försiktigt. Häll upp i stora muffinsformar. Jag ställer alltid mina pappersformar i en muffins form när jag gräddar dem, då står de stadigt och blir oftast finare i form.
Pga olika ugnar så kan tiden för gräddningen variera så ta fram en provsticka och titta så att muffinsen inte är kladdig.
1 kommentar:
Mmmm, ser jätte gott ut! Detta måste man prova :)
Skicka en kommentar