31 mars 2011

Lime & citronkaka


Ännu ett experiment i mitt kök :D

Denna gång har jag gjort om ett riktigt sött och sliskigt recept till ett betydligt nyttigare och godare alternativ. Denna kaka är även jättelätt att slänga ihop.


200 grader i ca 30 minuter.

8-12 bitar.

Till pajskalet:

2 dl fullkornsdinkel mjöl

1 dl bakepro

1 msk socker

1 msk sötningsströ

60 g milda lätt

60 g kesella

1 äggula

Arbeta ihop allt till en deg och tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ in i kylen i ca 30 minuter och börja med fyllningen.


Fyllningen:

3 ägg

0,75 dl socker

0,75 dl sötningsströ

2 dl mildamat (4%)

2 msk fullkornsdinkel mjöl

1 tsk vaniljsocker

rivet skal av en lime & en citron samt saften ifrån båda.


Vispa ägg och socker pösigt. Rör i de övriga ingredienserna. Häll i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter


Låt gärna svalna något. Den är god både varm som kall.

Servera med lättglass vanilj eller lite vaniljvisp och varför inte en fresh fruktsallad till.


Är du nyfiken på denna kaka tycker jag att du ska prova den till helgens gotti gotti ;o)


Hela kakan innehåller 1480 kcal.

Dvs dela kakan i 8 bitar = 185kcal/bit

dela kakan i 12 bitar = 124kcal/bit

3 kommentarer:

Rebecca sa...

Nice :D

E sa...

Ser gott ut, som alltid när du gör saker =)

Millan sa...

Rebecca & E:
Tack tack tjejer!!!