20 februari 2011

Äpplekaka delight

Smal och sockerfri äpplekaka!
Dettta behöver du:
2 ägg
2 äggvitor
1 dl mjöl (fullkornsdinkel)
3 msk bakepro
1,5 dl lätt kesella
2 msk olja/milda lätt
2 tsk bakpulver
3-4 msk söningsströ
1 tsk vaniljsocker
3 st äpplen
kanel + sötningsströ till äpplena
Skala och kärna ur äpplena, skiva i klyftor och ha på massa kanel och lite sötningsströ.
Vispa äggvitorna i en bunke. Vispa ägg + sötningsmedel pösigt i en annan bunke. Rör i kesella och olja/milda. Blanda i de torra ingredienserna och tillsist vänd i äggvite fluffet.
Häll i smeten i en teflonform så slipper du smöra o bröa. Tryck i alla äppleklyftor men spara några till dekoration på toppen.
In i ugnen ca 25-30 min på 175 grader. Lycka till!!
När jag bjöd på denna kaka på kursen "Bli ett HälsoFreak" hade jag blandat vaniljvisp tillsammans med vaniljkasein och mjölk.
Nyttigt och gott :)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Millan.
Låter som en smarrig variant, men vad är Bakepro?
Tack för en super bra blogg :-D
//Eva

E sa...

Mums, den lät super, skall nog testa denna nån dag ,-)
Protein och kolisar per bit? *L*

Millan sa...

Eva:
Bakepro är ett naturellt protein ifrån Dalblads som är värmetåligt och går att baka på:)
Millan

E:
Den är mumsig, jag har faktiskt inte räknat ut kcal eller näringsvärden i kakan än, men kanske ska ta mig tiden och göra det någon dag...
Millan

Emelie B sa...

Ser super smarrigt ut det måste jag prova att göra.

Nathalie sa...

älskar dina recept på mat och bakgrejer. fortsätt så :)

LindaH sa...

Den låter god, men vad kan jag ersätta bakepro med?