12 februari 2011

Ostkaka

Här kommer mitt recept på proteinostkakan. Serveras tillsammans med min egna kokta sylt, rostade nötter och lite kanel.
Recept:
6 äggvitor
2 hela ägg
600g keso vanlig eller mini, (jag hade vanlig 4%)
50g vaniljprotein (Whey Complete)
1tsk vaniljsocker
1 msk sötningsströ

Hela kakan dryga 1000kcal
Protein: 148g
Kolhydrater: 16g
Fett: 37g

och jag delade kakan på 20 små bitar, dvs 50 kcal/bit.

------------------------------------------

Vispa äggvitor till hårt skum.

Vispa ägg och sötningsströ, tillsätt keso, proteinpulver, vaniljsocker och rör om. Vänd till sist i äggviteskummet. Använd en teflonform eller smöra en form och häll i smeten.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan har stelnat, fått färg och släpper ifrån formens kanter.

Färdig att servera.
Jag bjöd på denna kaka i tisdags på vår kurs "Bli ett HälsoFreak" och det blev renslickade tallrikar, tror det var ett bra resultat va?!!
Gott och bra protein som jag ofta använder i mitt bak. Torrostade i stekpannan på medelvärme i några minuter. Hasselnötter och sötmandlar är riktigt gott OCH nyttigt.
Jag kokade en sylt på hallon, blåbär, jordgubbar och lingon. Kokade tillsammans med lite vatten på svag värme under lock i ca 15 min. I stället för att söta med socker sötade jag med lite honung. Redde av med ljus mazena till önskad konsistens. Färdigt och klart.
Sötade med lite honung, godare och nyttigare än det vita raffinerade sockret.
Lycka till!!!

3 kommentarer:

Oscar sa...

Grymt god;) rekomenderar jag stark er att prova;)

Millan sa...

Oscar:
Tack för receptet, det var ju tack vare dig som det blev detta bak.
Men jag ändrade lite i det, det måste jag alltid, tihi ;)
Vi ses på tisdag.

Oscar sa...

Hehe aah kanske de;) Någon ändring ska man alltid göra så de blir sitt egna recept, hehe;)
Aah de hoppas jag, får hoppas jag blivit bättre bara ( halsont o seg i hela kroppen:S ). Men de ska jag se till att jag blir, kan ju inte missa veckans höjdpunkt;)

Ha de guld så länge!