02 mars 2010

Jag vet ju att ni gillar

när delar med mig av all mat jag lagar. Detta är förra lördagens ihopkok.
Jag skulle nog kunna kalla den för pestokryddad fläskfile med stekt potatis o nybakat bröd!
En snabb o enkel marinad på vitlök, grönpesto, frysta kryddor, olja och balsamvinäger o svartpeppar Älskar alla dessa frysta kryddor som finns i frysdisken i de flesta affärer. Man vet aldrig när man kan tänkas behöva, det finns alltid ett förråd i min frys. Perfekt som smaksättning till det mesta
Jag använder mig ofta av både grön o röd pesto. Det är såå gott
Alla ingridienser till maten
Som en extra liten toutch marinerade jag några stora räkor och fräste på.
Färsk chilli, vitlök, olja och ngr droppar sweet chillisås. Jätte viktigt att de inte får stekas för länge, då smakr de bara som ett gammalt suddigummi. Max 2 min på hög värme så blir de perfekta.
Grytan ligger o puttrar på spisen sammtidigt som jag förbereder det sista med mina brön..
Vad är en lördag utan nybakat bröd?? Inget recept som vanligt och jag kommer inte ihåg till 100% vad o hur jag gjorde men jag ska försöka.
1/2 påse torrjäst, 1 tsk salt, 1 tsk sötningsmedel, 6 dl mjöl, 1dl sojamjölk, 2 dl jummet vatten. Degen ska vara ganska lös. Jäs mellan 60-80 minuter. Man behöver inte jobba så mkt med degen, igentligen bara slåihop den innan man kluttar ut brödet i högar. Anledningen till att jag inte jobbar massa med degen är att jag vill ha lite av luftbubblorna kvar som blir vid jäsningen. Då blir de luftiga men lite sega, påminner mycket om Ciabatta eller Pitabröd. De vinner inga pris för snyggaste skapelserna med de var OTROLIGT goda. Strö lite mjöl på plåten och lite flingsalt på toppen innan de åker in i ugnen.
225 grader i ca 10 min - sänk till 200 i 5-10 minuter.Lördags gott!!!! Nu skriker magen efter frukoooooooooooooosst! Fruktsallad med kaseinfluff
Idag använder jag mig av vanilj ifrån Fairing till mitt fluffDaniel nöjer sig gott o väl med sin "prottesörja" till frukost Havregryn, rågflingor, proteinpulver choklad, banan & sojamjölk. Allt mixas samman med stavmixer. Jag tycker det smakar som nån form av kaksmet...

Ieftermiddag blir det träning, hoppas min axel känns bättre idag så jag kan lyfta lite skrot, annars blir det som vanligt......cardio! Och jag ska även iväg o fixa till mina naglar.

18 kommentarer:

Cathrine´s blogg sa...

hej
Du har såfina recept alltid. Har du ngt "bröd" eller plättar som man laga utan mjöl?

Sofia sa...

Jag borde ju lära mig att inte titta i din blogg om jag inte precis har ätit något och är relativt mätt!

Kaksmet låter rätt gott tycker jag, så det ska jag nog testa! Proteinsmet alltså, inte kaksmet. Den får dock gärna smaka som kaksmet. ;D

Lina sa...

ÅÅh ser hur gott ut som helst :)
hur mycket kostar fluffet? :)

Marie sa...

Hej!
Du har en galet inspirerande blogg, älskar när du delar med dej av dina recept:)
Men jag undrar.. Vad är skillnaden mellan proteinpulver och kaseinpulver?
Ha en bra dag!
Mvh Marie

Malin sa...

Oh vad gott det ser ut Millan. Måste testa chiliräkor någon dag. Började min diet i går och då är det tufft att vara här inne och kika hihihi fast du har faktiskt mest nyttigt och gott tycker jag.
Hoppas träningen gick bra.
Hälsn. Malin.

Millan sa...

Cathrine:
Tack!
Jag har aldrig bakat bröd eller lagat plättar helt utan mjöl. Jag brukar ersätta viss del av mjölet mot sk bakprotein alt vassleisolate. Men det brukar inte vara så gott och räkomenderas att bara ersätta 25% av mjölets mängd.

Sofia:
Haha, prova gärna "kaksmeten" när du har möjlighet. Har du tid, låt gärna "smeten" stå till sig ngr minuter efter du har mixat den innan du mumsar i dig, så hinner grynerna att svälla.. Millan

Lina:
Jag vet inte vad det kostar, men gå gärna in på www.proteinbutiken.com och titta då jag vet att de säljer. Jag köper mitt protein ifrån Proteinbutiken i Linköping.

AKP sa...

Kan du inte skriva in exakt vad/hur du tränar ett pass cardio ?! NYFIKEN =)

Millan sa...

Maria:
Tack tack!
Oftast när man pratar om proteinpulver så pratar man om vassle. Vassleprotein = snabbt protein, Kasein = långsamt protein. Så skillnaden är att vassle går fort ut till muskulaturen och tas upp snabbt (ca3-4 tim). Kasein tas upp under längre tid och förbränns under betydligt längre tid(ca 6-8 tim).
Millan

Malin:
Jag försöker laga hälsosam o nyttig mat varje dag. Ibland kan det vara svårt att motstå frästelsen av nåt gott & onyttigt.
Lycka till på dieten! //Millan

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Fläskfilén såg mycket god ut! Jag använder också mycket pesto i min mat. Senast nu ikväll åt jag grön pesto utblandad i minikeso till en omelett och sallad. Mums!

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Fläskfilén såg mycket god ut! Jag använder också mycket pesto i min mat. Senast nu ikväll åt jag grön pesto utblandad i minikeso till en omelett och sallad. Mums!

Kajsa sa...

Ja tack till räkorna!!

Rikard sa...

Gillar dina recept och ska verkligen pröva många av dem :)

Millan sa...

Karin:
Visst är det lovely;D Pesto passa nästan till allt!

Kajs värld:
Hmmmm, varsågogod!! ;)

Rickard:
Roligt att du hittar nåt som intresserar dina smaklökar. Det är bara att handla hem och exprimentera i köket:) Lycka till!!

sophia sa...

Det ser så gott ut! Du är ju en kock av rang . :)

Tezz sa...

Hej Millan!
Jätteinspirerande blogg, verkligen roligt att läsa.. Är som alla andra mäkta imponerad över alla goda maträtter du lagar. En fråga som du säkert har fått många gånger och som jag vet att du för ett tag sen la ut här i bloggen, recept på din proteinfluff?

Ebba sa...

Älskar dina recept =) Allt ser så gott ut, haha. ;D Ha en fin helg! Kram

Anonym sa...

Hur mycke protein använder du av Fairings kasein? och hur mycke vatten?

Millan sa...

Therese:
Tacka tack snälla!
Titta till vänster under rubriken, Etiketter och klicka på "Fluff" så har du mitt recept där, Lycka till!

Ebba:
TACK gumman!!

Anonym:
Det beror lite på när jag ska äta det (frukost, mellis, kväll), om jag är hungrig eller inte. Men mellan 15-30 gram, beroende på...vatten är svårt att säga jag har i lite på känsla bara. Hällre för lite än för mycket i början. Ca 0,5 dl till 15 gr pulver. Lycka till!