15 januari 2011

Dinkel scones

Lördagsfrukost i min ensamhet. Jag älskar lugnet av att vara ensam uppe på morgonen, när Daniel fortfarande sover.
Jag vet inte när jag åt scones senast, det är massa år sedan, jag blev lite sugen när jag vaknade och insåg att det inte fanns något bröd hemma; då får jag väl fixa det själv;)
I vanliga fall älskar jag min rutinmässiga morgonpromenad till ica på morgonen för att köpa frukost, men jag har fortfarande otroligt ont i ryggen. Jag skrev för ett par dagar sen att jag hade ont i rumpan, men det siter mer exakt i bäckenbenskammen. Varje steg jag tar gör ont, när jag sitter ner länge gör det ont, jag vet inte vad jag ska göra. Jag ska till läkaren på onsdag, får hoppas att jag kan få något besked då. Så en prommenad är inget att tänka på...
Så idag blidde scones :D
Jag gjorde så här:
1,5 dl dinkelmjöl, fullkorn
0,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g olivolja
0,75 dl naturelle yoghurt
250 grader i 10 minuter
KLART!

Jag är ingen "sylt på mackan människa" men alla säger att man ska ha det på just scones, så jag var ju självklart tvungen att prova... och why?? Macka med sylt, är ju som pannkakor o ketchup! Inget för mig, jag håller mig till min 10% ost, philadelpia light och massa sallad o grönsaker. Mycket godare.
Idag ska jag sitta framför datorn HELA dagen, jag har 7 st kostscheman att skriva till hälften av gruppmedlemmarna i vår kuras "Bli et HälsoFreak", grymt skoj, men det blir några timmar..

1 kommentar: