27 januari 2011

En tår

Äntligen har jag nu gått ifrån att köra mina lätta pass på gymmet till att öka intensiteten till medel. Jag brukar träna i olika perioder för att variera träningen för min kropp. Efter min förkyldning och ont i den jäkla kroppen så kändes det mest naturligt att starta i lugnt och mjukt tempo. Men jag åste erkänna att det är inte riktigt min grej, stå o latja med vikterna i 12-15 rep, då hinner man ju tröttna och bli less på övningarna. Det är nog så många nybörjare kör och till följd av att de inte blir kvar så länge på sitt gym...men nu den här veckan började jag med medel, det gillar jag bra. Jag ligger då runt 8-10 reps. Trots at träningen börjar känns bra och riktigt rolig nu så plågar min rygg mig dagligen. Jag har insett att det är inget som går att göra någonting åt och därför får jag bara gilla läget och ge faan i att gnälla oxå. Gnälliga och klagande människor är bland det VÄRSTA jag vet!

Men idag under ryggpassets andra övning, första repetitionen:rodd så högg det till och gjorde apont. Så ont att jag nästintill började grina...:( (det kom faktiskt en tår och en liten svordom...)Det blev ingen mer rodd utan fick byta övning ist. Efter ryggpasset avslutade jag med lite mage.
Efter träningen gick bilen mot Ica Maxi och vagnen fylldes inför helgen..
Underbar och fin färsk lax, undra vad jag ska hitta på med den?!! ;o)Igår var jag nere hos Tobbe och handlade lite av mitt favorit protein till våra goda SMOOTHIES på HälsoFreakAbsolut godaste, krämigaste och helt mmmmm även med "bara" vatten!
Men på Freaket mixar vi dem med mjölk, bär, frukt eller jordnötssmör...
-Raw Forest
-Sunshine Splash
-Tropical Mix
- Nut & Chocolate

4 kommentarer:

Anli sa...

Tråkigt när det gör ont, jag hade problem med höften i höstas men som du säger, man får bita ihop! Jag beundrar dig som har en sådan kämparglöd! Ha en fin helg! Hälsningar från värmland!

Anonym sa...

Hej! Har du ngra tips hur man blir av med celluliter. Jag tränar boxning tre gånger i veckan samt springer och gymmar. Äter bra. Inget socker kolhydrater osv. Har du ngt tips på övning eller kost?

Märit Lidvall sa...

Är det bättre att göra 8-10 reps om man vill bli starkare? Jag brukar göra 12 reps och 3 set...

Millan sa...

Anli:
Tack snälla du :o)

Anonym:
Det finns inga specialövningar eller specialkost som tar bort celluliter. Man skulle kunna förklara celluliter som "dålig produktion/cirkulation" i det gamla fettet. Det innebär alltså att bindväven sitter liksom fast i fellet och på så sett bildar ett rutmönster=celluliter. Men med rätt kost (bra, näringsrik & varierad),regelbunden träning OCH massage skulle jag säga är några ingredienser till en bra förutsättning att bli av med dessa gropar på rumpan o låren..
Millan

Marit:
Ja, eller tom färre. Lyfta tungt så att du bara orkar mellan 4-6reps ökar på din styrka betydligt mer än att harva dig fram på 12or. Lycka till,
Millan