11 oktober 2010

Smulpaj

Många tycker att baka är svårt, krångligt, jobbigt, tråkigt och helt onödigt....
ELLER helt UNDERBART & roligt!!!!
Här kommer iaf ett enkelt, gott & nyttigt recept på min smulpaj:
3 dl hvregryn
2 dl bakepro
150-200 g milda culiness lätt (alt byt ut en del mot kesella)
2 dl sötningsströ
Massor av valfria bär (ca 250-350 g)
--- --- ---
Blanda ihop till en deg och tryck ut 2/3 i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i ca 10 min på 200 grader.
Ta ut och fyll upp med bären. Ett tips "häng av" bären i ett durkslag innan (som man gör med gurkan vid tzatziki) så vatnar inte bären av sig så mkt och pajen blir inte så blaskig.
På med det resterande degsmulet över bären och in i ugnen igen 200 g i ca 10 min.
Klart!!!
Gott att servera tillsammans med vaniljkesella eller lite vaniljsås :)
Lycka Till!

6 kommentarer:

Christian sa...

Så du fyller bara upp den med exempelvis blåbär? Inte blanda blåbär med något typ sötningsströ? Förbannat intressant recept för en pajdyrkare som man är.. =) Thanks!

Visan sa...

Smulepaj är ju supergott! Funkar alltid till alla ;)

Millan sa...

Christian:
Nopp, inget extra sötningsmedel på bären :) Bara att hälla i pajskalet och in i ugen en snabbis sen är det bara att mumsa.
;o)

Pia sa...

Hej! Jag lägger ut receptet på min blogg och länkar till dig, hoppas det går bra? Har preciiis gjort pajen och FYFAN, vad god den var! Ska bjuda mina föräldrar ikväll!

Anonym sa...

tack för tips!! Mer sånt tack :)

Millan sa...

Pia:
Roligt att du gillade pajen, hoppas även att dina föräldrar uppskattade den oxå. Självklart får du länka till mig. Millan

Anonym:
Varsågod ;o)
Det kommer fler recept framöver....