21 augusti 2010

Jag är så trött

på att gnälla och klaga hela tiden...men nu är jag inne i en period av mycket kraftig värk i hela kroppen, främst händer o fötter. De är som mest svulla och ömma när jag vaknar på morgonen samt på kvällen, men med ganska stabil med stående svullnad under hela dagen. Vilket påverkar mig mycket mer i allt jag gör och mår helatiden.

Jag sitter just nu och "laddar" inför att ge mig ut på en kortare och enkel morgonpromenad, men jag kan glömmma att bara kliva upp ur sängen och i kläderna och ge mig iväg,..jag sitter just nu och gör någon form av strech och gymnastik för att försöka få igång cirkulationen till hela kroppen.

Självklart påverkas mitt vardagliga liv av denna smärta och svullnad, jag har sämre ork o kraft i händerna, kan inte lyfta och bära allt för mycket och tungt, ibland kan tom en stekpanna vara för tung:(

Ni kan ju bara tänka er hur det då är på gymmet....?!

Igår "klarade" jag bara av att köra ett lätt tricepspass och då är det absolut inga fria vikter eller dips att prata om utan endast pressar i bla kabelmaskinerna. Jag är inne på min andra vecka av smärta vid detta tillfälle. Jag vet ju att jag brukar vara 1000 ggr mer känslig under höst och vinter halvåret, men det brukar inte börja så här tidigt...jag vill inte gnälla och klaga för det är sååå många som lider och mår så mycket sämre än jag.

Men det är absolut inte roligt, det känns SKIT!

Ni kan ju tänka er att ha Ordentlig träningsverk i stortsett hela kroppen och ovanpå det har ni en starkare och kraftigare smärta i både muskler och leder, och med detta lilla paket ge er iväg till gymmet i ett försök att försöka göra och prestera något bra= Lycka till! BLÄÄÄÄÄ.

Nu ska jag försöka ta lite Fatburner och Bcaa och ge prommisen ett försök.
Hoppas ni alla mår bra och får en trevlig helg!!

12 kommentarer:

Angie sa...

Åå, hoppas smärtan i händerna etc försvinner snart :( Tur du har köpt massa bra läsning. Hihi, men förstår att de är jobbigt. Speciellt när det påverkarf din trning så mycke :( Krya på dig + jätte fin blogg :) KRAM /Angie

Julia sa...

Usch, låter som ett rent helvete. :/

Är det någon sjukdom du har eller vad är det som orsakar denna smärta?

Flisan sa...

Hej!
Läser din blogg regelbundet men har aldrig lämnat kommentar. Jag undrar vad det är som gör att du har så ont? Själv har jag fibro och det är sjukt jobbigt under höst och vinter. Tycker du är grym som ändå lyckas ha en sån fit kropp, önskar attjag kunde träna så pass hårt/mycket att jag lyckades ha en fin kropp (som jag en gång hade). Tack för kul blogg!!
/Flisan!

kattis sa...

ja ibland kan man int ekänna sig motiverad, de tär bara att pallra sig till gymmet ändå;) Duktig du är!

Jenny sa...

Usch, din stackare, jag lider verkligen med dig. Vad är det som gör att du har sån värk, är du utredd och under någon behandling eller liknande?

Visst att det är säkert är många andra som mår ännu sämre, men det gör ju inte att du mår bättre? Nej, man får se till sig själv och just nu mår du skit, och det har du rätt att göra, och rätt att klaga hur mkt du vill.

Kan inte ens föreställa mig hur det känns!

Hoppas det snart lättar!

Stor kram till dig!

Jenny sa...

Förresten, en fråga om du hinner svara rätt omgående (förstår om du inte hinner/orkar med) Hur mkt kalorier är det i preworkouten? Sitter och knåpar på kostschema men det står verkligen inte någonstans något innehåll i denna, riktigt dåligt från Topformulas sida måste jag säga... Men jag antar att det står på förpackningen? Kan du se det? Har inte förpackningen här nämligen, är i annan stad några dagar.

Eftersom det är lag på att skriva ut näringsinnehåll på allt som säljs så antar jag det står på förpackningen :o)

Tack på förhand! Om du hinner vill säga.

Sus Of Sweden sa...

Usch, det låter rikitgt jobbigt. Lider du av reumatiska besvär eller varti härstammar dina smärtor?

Hoppas du haft en mindre smärtfri helg!

/Susanna

Mamma Fia sa...

Jag måste ta på på mig en del;och egentligen helt o hållet allt, i ditt lidande, mitt hjärta. Du har ärvt den negativa genen av mig, och jag som vet, lider med dig. Även jag har enorm värk nu;och har haft ett tag nu. Blåst är det starkaste tecknet. Handleder och ryggslut indikerar direkt.
Inflammationshämmande medicin häver lite.(Voltaren/Diklofenak).
Värme,powewnaps,vila och possitivt tänkande.Älskar dig //Mamma

Millan sa...

Tack snälla underbar ni, som stöttar mig.
Som min mamma skrev i den senaste kommentaren så ligger det reumatism i familjen. Min mamma mår förhållandevis bra idag, ser ni henne skulle ni aldrig gissa o tro att hon har eller har haft några besvär, hon fyller ...50 i december och har snyggare och mer vältränad kropp än måååånga som jag känner i min egen ålder.
Men sjukdomen finns där. Jag minns när jag var barn, gick mamma med kryckor, kunde inte köra bil, inte jobba pga av smärtan.
Ha två snoriga ungar att ta hand om då oxå gjorde säkert inte saken bättre.
Tänk er att vara strax över 30 år och behöva åka färdtjänst tillsammans med bara pensionerer varje dag, för att du har för ont för att köra din egna bil..
Idag mår min mama mycket bättre än vad hon gjorde då, men hon är fortfareande sjuk och har värk varje dag.
Jag i min tur har inte varit hos någon läkare som har gett mig diagnosen, reumatism eller fibromyalgi som mamma har, men mamma känner igen mina symptom och hur jag beskriver känslan och smartan så är det svårt att förneka det. Jag har haft dessa återkommande smärtor sedan jag var 6 år gammal.
Jag inser att jag bör gå till en behörig läkare för hjälp, men jag tillhör de som skjuter upp det, så blir det nog bra någon gång... Plus att: Vad ska de göra?? Ge mig ipren på recept eller??
Jag vet jag ska.
Puss på er!

Jenny:
PreWorkouten inne håller 70 kcal, 7,5 g kolhydrater, 10 g protein, 0 g fett för en portion på 30g pulver.
Millan

Jenny sa...

Tack för snabba svaret! Perfekt.

Jag är såååå imponerad över både din mamma och DIG! Shit, det är många som bara hade lagt sig ner och skitigt i allt. Jag tycker du är grymt stark som orkar med så pass mkt ändå, och vem vet? Det kanske hade varit ännu värre om du inte hade tränat och haft en så vältränad kropp?

Bra kämpat!!

Kram!

Mamma Fia sa...

Hjärtat; mamma här igen. Tack söta dig för dina fina ord, och du har ine glömt hur jag var i Er uppväxt. Det var precis så som du skriver. Men som jag vet nu,hört via andra kvinnor med fibro,så finns det bättre hjälp nu att få,vi har äntligen tagits på allvar,och mediciner finns,och mycket bättre än när jag behövde.
Du är så stark men var inte FÖR envis,dina leder och muskler ska hjälpa dig framåt i många år än framöver.
Jag är inne i en ond fas med nu...de är att skruva ner nivån lite ender denna tid.
Var rädd om dig
Älskar dig

Ivis sa...

Jag kommer nu troligtvis att låta som en pessimist av grövre karaktär; men jag kom bara och tänka på min vän som blev diagnostiserad med vad jag tror heter Sweet syndrome (kan vara någon sorts förkortn också). Hon hade värk och svullnad i händer och fötter som symptom framförallt.

Hoppas värken går över i vilket fall och att du får vara smärtfri!