06 juni 2010

Helgens mys

Jag har varit väldigt dålig på att blgga denna helg, i know. Men jag har prioriterat sol, familj, vila, altanbygge planering, bakning, prommisa, träning och mys med goa vänner.
....................

I fredagskväll var vi på Carl Johan och åt grillbuffé, mycket mycket bra. Kan jag varmt rekomendera.
Japp, jag är avslöjad, jag drack ett glas vin...Hungriga o glada brudar Jag hittade lite bilder ifrån Ninas blogg som jag lånadeMin första av tre tallrikar...
Några av de glada i gänget
Vi satt kvar till strax efter 23, då började det bli kallt så filtarna åkte fram och höll oss varma:)
Min nya och söta klänning kom till användning med en gång
..................................
Lördagen började med en promenad till Ica för att köpa bröd och skinka!!
Sen blev det frukost i solen
Woohooooooo, nytt brödbak!!!!!

Vi skulle till svärmor på grillafton samt att fira mig, min svåger och Casper (Daniels systerson). Svärmor bad mig att baka en plåt Foccacia, självklart! Inga problem, eftersom jag hade någon timme över i köket passade jag på att prova ett annat brödrecept ifrån Leilas kokbok. För alla som älskar bröd, säger jag bara oohhhlallaaaaaaa!!!!!!
Här är Leilas recept för att brödtorskar: Färdigt på: 1 tim 40 min
Ingredienser
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella ost
200 g parmaskinka
1 näve blandade kärnfria oliver
1 1 kruka färsk basilika

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

Jag hade ingen parmaskinka i mina utan i den ena hade jag bara blåmögelost och i den andra, mozzarella, soltorkadetomater, svarta kalamataoliver, färskbasilika. Det hmmmmm i mummen! Detta "lördagsbröd" rekomenderar jag vaaarmt!
............................................

Jag fick jättefina presenter av Daniels syster med familj igår.

Min krydda nummer 1!!!
Tre goda o spännande oljor/vinäger



Hur perfekta var inte dessa små söta flaskor...10 och 15ml parfymer, perfekt för handväskan

Tack snälla Linda, Thomas, Oliva & Casper för jättefina och superbra presenter

2 kommentarer:

Ebba sa...

Du ser ut att ha haft en jättebra helg ju! :)

Och brödet: mmmmmmmmmmmmmmmm!!! Har tänkt testat det x antal gånger, men aldrig fått tummen ur :P Haha. Måste ta tag i det snarast!

Ha en fin vecka =)

Millan sa...

Ebba:
Tack!!
Jag har haft en suberbra helg!
Du MÅSTE baka detta bröd snarast, det är kärlek i munnen...Kram