04 juni 2010

Shopping

Hemma efter en snabb shoppingtur på maxi ... Att shoppa ska var bekvämt...
Dagens snabbshopping:
För presentkortet som jag fick på Servera passade jag på att komlettera min chilli serie med en vattenkokare, eftersom vi inte har någon och jag är helt torsk på min kaffepress så behöver jag en sån nu, så jäkla dyr manick bara för att få lite varmt vatten ....
En fin brödkorgTvå söta klänningar föll jag för på Gina, kanske en av dem passar till kvällen då vi ska ut och käka köttbuffé på Carl Johan tillsammans med ett stort gäng vänner. Det ska bli mycket trevligt.Att fylla kylen är shopping för mig:)Ibland passar vi på att köpa Sushi på Ica när det är bra pris, den är absolut inte lika god som på sushibaren, men för den pengen är den helt ok. Och då passar vi på att ta några stycken, tihi.Min egen sushi blandning till lunch;
Jag tycker om att ta bort lite av riset och lägga till lite andra proteinrika gosaker.


Snart ska vi ner till gymmet och pumpa axlar innan vi har gjort oss förtjänta av BUFFÈ!!!

7 kommentarer:

Christine sa...

Jag älskar din blogg, går inte flera gånger / dag. DU verkar så hälsosam och glad. Jag gillar bloggar med mycket bilder =) Du är en stor förebild och jag önskar att jag hade tid att träna som du gör för att boosta självförtroendet lite, men med 2 barn är det svårt att få egen tid för träning i den utsträckning jag skulle vilja. Men dom blir väl stora nån dag , då får jag ta igen träningen :) Ha en fin dag!

Lovisa sa...

Hej!

Jag har följt din blogg i ca två veckor nu, och jag diggar den väldigt mycket.

Men jag har en fråga som jag hoppas att du skulle kunna hjälpa mig med.
Jag vill verkligen gå ner några kilon som jag har överskott av, och jag har precis fått struktur över min träning och är riktigt nöjd med hur det har gått hittills (4-5 pass i veckan med ungefär lika många pass löpning som styrketräning). Men det räcker inte, jag behöver även lägga om kosten. Jag tycker bara att det är så svårt. Jag har verkligen dagar när jag inte alls är sugen på någonting nyttigt, så därför vill jag försöka smyga in det nyttiga i min dag. Jag har t.ex. bytt ut brödet till frukosten mot gröt och ofta även ett kokt ägg. Men jag vill ha förslag på vad jag mer kan göra.

Oj, det blev visst en hel roman det här:P
Men tack än en gång för en så bra inspirationskälla!

Lovisa

Nenne sa...

Hej!

Har funderat lite på detta med olika livsmedel.. Har kollat runt på lite recept och andra bloggar och har funnit en gemensam nämnare, nämligen: Havregrynsgröt!
Jag själv älskar müsli och äter det ofta, undrar om det är "okej" tränings/ "muskelbyggar-mat" till frukost.
Eller är gröt något offesiellt som man bör äta?
Dum fråga kanske.. men måste ju veta ,-)
Hur är det med bröd då, de gånger som man ej är på diet? Okej i lagom mängd eller?

Ha D
kram / Nenne

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad smart att ta bort lite av riset från sushin och fylla på med mer proteinrika grejjer! Din sushitallrik såg väldigt god ut!

Millan sa...

Christine:
Ohhh tack snälla du! Va gullig du är :)
Om träning är ett av dina stora intressen hoppas du på något sätt kan försöka att finna lite tid i vardagen i mellan barnens alla bestyr;o) Man behöver lite egen kvallitétstid för att orka...
Kram Millan

Karin:
Den var riktigt gottig, lite av varje, det gillar jag!!!

Millan sa...

Lovisa:
Tack snälla!
Grattis till dina framsteg i träningen men jag håller med dig, ibland hjälper det inte att bara kämpa och svettas i gymmet utan kosten är MINST lika viktig för att uppnå de resultat som man vill ha.
Att du har bytt ut brödet till gröt är ett jätteenkelt och bra knep som inte är så svårt eller gör någon särskilld stor förändring i livet egentligen.
Vid lunch och middag kan ett alternativ vara att byta ut en liten del av kolhydraterna mot extra grönsaker..
Istället för feta dressingar och såser kan man göra mycket goda såser på kesella, mini creme fraiche, yoghurt eller filmjölk tillsammans med olika kryddor och örter..
Sätt dig ner och gå igenom dina favorit måltider & mellanmål, hur ser de ut idag?? Finns det någon möjlighet till att äta samma mat, men att tillaga och äta den lite nyttigare..??
Det är så jag lagar mycket av min mat. Jag älskar mat, all mat, jag tycker inte om att bara leva på broccoli och tonfisk bara för att äta hälsosamt.
Jag vill äta "vanlig" och god mat och utgår därifrån innan jag exprimenterar i köket.

Gå tillbaka i mina tidigare inlägg eller klicka på Etiketten: Mat, recept och titta på mina maträtter...Lycka till!
Millan

Millan sa...

Nenne:
Havregrynsgröt är bland det bästa du kan äta. Det mättar bra och länge pga att att kolhydraterna är långsamma. Havregryn innehåller mycket fibrer vilket är bra för magen och tarmarna, innehåller mycket vitaminer, mineraler, antioxidanter och en hel del protein 11-13g/100g)
Ca 80% av den lilla mängd fett som finns i havregrynen består av nyttiga enkel- och fleromättade fettsyror vilket är mycket bra för kroppen.
Nu fick du mycket info om havregrynsgröt :D

Visst tycker jag att du kan äta müsli eller grova mackor (gärna med fullkorn och hela frön i) oxå, men havregrynsgröt är kungen av frukost ;o)
Millan