12 september 2010

Pannacotta

Jag får ständigt frågor och uppmaningar på att lägga upp mer recept på bloggen, och det gör jag gärna när jag har tid och framförallt känner att jag har några recept att bjussa på. Just nu lagar jag väldigt lite mat hemma, det blir mest på jobbet och på kvällen äter jag gärna bara lite keso eller nåt lättare som jag har tagit med mig ifrån jobbet. Så därav väldigt lite recept. Men här kommer ett superenkel och gott recept på en pannacotta som endast innehåller ca 90 kcal + vailjkesellan..
Och den går att göra ännu smalare och nyttigare om man gör den på mjölk, men jag valde att gör dem lite lyxigare denna gång:
2,5 dl minigrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl sötningsmedel
1 dl kesella (lätt såklart)
2 gelatinblad
hallon, blåbär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5min.
Värm upp grädden på spisen, när den är varm ta av från värmen och häll i vaniljsocker, sötningsmedel och kesella.
Ta upp de mjuka gelatinbladen och kram ur vattnet ur dem och tillsätt i den varma grädden och rör tills de har löst upp sig.
Ska du göra olika smaker kan du nu dela på gräddblandningen och ha i de olika smaksättningarna.
Jag valde att ha i blåbär i två och hallon i två.
Rör ordentligt så att bären mosas lite lätt.
Häll sedan upp i glas, peta i ngr hela bär om så önskas och ställ in i kylen, minst 4-5 timmar, men gärna längre så att pannacottan "sätter" sig och att smakerna kommer fram ordentligt.
Servera med valfria bär, frukter, glass, vaniljsås, kesella, mm. Den ena med blåbär
och den andra med hallon Det går att variera smakerna i dess oendlighet, vanilj, lime, citron, kanel, kardemumma, kiwi, passionsfrukt, kakao, kokos mm mm.
Ta det du tycker om, Allt går om man vill!
Kom ihåg det.. :)

3 kommentarer:

SuperSHEro sa...

Toppen! Skrev precis ett inlägg om hur jobbigt det är när alla runt om verkar vilja tvinga i en socker, men nu kan jag ju bjuda på denna nästa gång! tack!

Millan sa...

SuperSHEro:
Varsågod, man kan äta mycket gott utan socker. Lycka till,
Millan

Suzan sa...

wow, pannacotta som e så gott! mums!