Och den går att göra ännu smalare och nyttigare om man gör den på mjölk, men jag valde att gör dem lite lyxigare denna gång:
2,5 dl minigrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl sötningsmedel
1 dl kesella (lätt såklart)
2 gelatinblad
hallon, blåbär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5min.
Värm upp grädden på spisen, när den är varm ta av från värmen och häll i vaniljsocker, sötningsmedel och kesella.
Ta upp de mjuka gelatinbladen och kram ur vattnet ur dem och tillsätt i den varma grädden och rör tills de har löst upp sig.
Ska du göra olika smaker kan du nu dela på gräddblandningen och ha i de olika smaksättningarna.
Jag valde att ha i blåbär i två och hallon i två.
Rör ordentligt så att bären mosas lite lätt.
Häll sedan upp i glas, peta i ngr hela bär om så önskas och ställ in i kylen, minst 4-5 timmar, men gärna längre så att pannacottan "sätter" sig och att smakerna kommer fram ordentligt.
3 kommentarer:
Toppen! Skrev precis ett inlägg om hur jobbigt det är när alla runt om verkar vilja tvinga i en socker, men nu kan jag ju bjuda på denna nästa gång! tack!
SuperSHEro:
Varsågod, man kan äta mycket gott utan socker. Lycka till,
Millan
wow, pannacotta som e så gott! mums!
Skicka en kommentar