20 maj 2008

Får man gråta i skolan??

Gårdagen var en riktig katastrof!
Vi började en ny kurs igår kl 9, Folkhälsovetenskap 3p. Jag var lite spänd och förväntansfull och såg fram emot denna kurs då jag tycker att det verkar vara ett intressant ämne. Men när föreläsaren kommer in som en grå mus, börjar med att säga att hon är inte så van med att hålla genomgångar, pratade så tyst så att vi var tvugna att säga till henne att hon måste höja rösten så att vi hör vad hon säger. Redan där sjönk mitt förtroende för henne några steg. Hon gjorde klart för oss att vi inte skulle få ngr power point bilder av henne, utan att vi var tvugna att skriva av allt... Hon var så oförberädd att hon stod och läste innantill på sina papper, det tycker jag är skit dåligt!
Vi i klassen har inte jobbat så en endaste gång under det här året, vi är vana vid att diskutera och ställa frågor runt bilderna. Men när vi frågade nåt, så sa hon att det tänkte hon inte gå in på? Jag ville bara sjunka ner där längst bak i klassrummet som jag sitter och bra gråta, vad är det här??? Jag är i skolan för att lära mig nåt inte bra sitta och skriva av ord efter ord i rasande fart, det fanns ingen möjlighet till nån diskusion. Jag kan så här i dag inte minnas vad jag SKREV AV igår, så lär inte jag mig nåt iaf, blir det samma sak imorn så säger jag till!! Idag är vi lediga, men fick två ganska stora lexor, kunde vi inte ha varit lite mer effektiva i skolan istället??

Jag hade extra mycket energi, eller kan det ha varit aggritioner? ;) när jag kom till gymmet efter skolan. Jag la om träningsschemat en aning igår och gick ifrån att ha kört tungt i flera veckor till att köra lätt ett tag framåt så får vi se vad som händer.. Jag körde rygg & baksida axlar, det gick ganska bra, kändes som om jag hade lite överskottsenergi kvar i kroppen efter helgens ätande. När jag var klar med styrkan hade jag ingen lust att åka hem, jag trivs så bra på gymmet..nae skojja bara. Eftersom det inte blev nån morgonpromenix så var jag tvungen att köra lite förbränning. Visseligen så cyklar jag mina 2x8 km till och från "skolan", men jag körde intervaller på trampmaskinen i 35 min, mmm va skönt det var, kände mig mer än nöjd med mig själv :x
När jag stod på trampmaskinen förra veckan läste jag nåt så kul i BODY som jag känner mig ganska träffad av, efter gårdagens pass. Gissa vilken??

Månadens visa ord:
Du vet att du har tränat för lätt när: Du sätter skorna på nävarna efter passetoch går på händerna ut på parkeringen.
Du vet att du har tränat lätt när: Du skuttar i dina skor, halvjoggar ut till bilen och hivar in väskan i bagageluckan.
Du vet att du har tränat lite lagom när: Du sätter dig för att dra på skorna, luffsar ut på parkeringen och tycker det är skönt när du får sätta dig i bilen.
Du vet att du har kör hårt när: Du nästan trillar framstupa när du ska ta på dig skorna, stapplar ut till bilen och välter in.
Du vet att du tagit ut dig rejält när: Du blir sittande på gymmet en timme extra bara för att du inte orkar gå ut till parkeringen.
Du vet att du kör för hårt när: Du ringer färdtjänst.

Du kan även göra duschtestet:

Du vet att du kört för lätt när: Du fortsätter göra dansmoves under duschandet, och avslutar med att använda det våta badrummsgolvet att åka kana på.
Du vet att du kört för lätt när: Du låtsas att du är med i schlagerfestivalen och blöter ned hela badrummet när du använder duschmunstycket som mikrofon.
Du vet att du kört lite lagom när: Du står rätt upp och ned i duschen, en extra kvart bara för att du inte orkar gå därifrån.
Du vet att du kört hårt när: Du sitter i duschen, och kryper därifrån.
Du vet att du tagit ut dig rejält när: Du ligger framstupa i duschen, och inte orkar vända dig för att duscha andra sidan.
Du vet att du kört för hårt när: Du ringer färdtjänst och ber dem duscha dig.

Efter träningen var det bara att cykla hem och laga middag. Jag åt en omelett på två gulor, fyra vitor, kalkon, rödlök, champinjoner, paprika och zuzzini. Jag har tagit efter Lina Johansson (hon har vitkål till allt) det är super gott, tillsammans med tomater och laktosfri keso. Mumma, det här är jätte god kvällsmat.
Till Daniel marinerade jag jätte räkor i olivolja och vitlök som han stekte på och åt tillsammans med ris, avokado, spenat/ruccula och tomat, det är underbart gott, om man gillar räkor såklart;)





Jag fick nytt protein igår som jag provade innan läggdax, mums med Banan Choklad!

Inga kommentarer: