28 juni 2009

Vart är sommarvärmen som alla pratar om???


Har jag undrat varje dag den här veckan...Jag har inte sett solen knappt nåt den här veckan. Jag åker hemifrån vid nio o i värsta fall kommer jag hem straxt innan nio på kvällen. Men idag har jag fått njuta av sol, svett o värme.
Gårdagen gick åt att passa upp på Daniel, hans mamma o Peter som jobbade som galningar i trädgården. Jag var självklart husmor, ordnade att alla alltid hade vatten i sina flaskor, såg till att det fanns kaffe o bullar till de som ville ha. Ordentlig lunchbuffé (man blir hungrig av att snickra och gräva, inga korvmackor här inte;)
Min härliga frukost i morse: Mackor med skinka!!!!
Det är nåt jag skanar; bröd!
Daniels frukostdrink
Gårdagens frukost:
Kesella + fluff till mig, frukostdrinken till Daniel o bulle till Carina o Peter
Lite av lunchbuffén;
fisk + kyckling
Ägghalvor + avokado
Min potatissallad
Vid halv fyra åkte jag iväg för att jobba. Kriminalvården i Sverige, Norge, Danmark o Finland hade en årlig stor fotbollstournering här i Norrköping och de hade avslutningsfest igår. 190 glada o kraftigt fulla människor röjde loss ordentligt, bord, flaskor o glas gick sönder. Men det var jätte roligt att jobba. det blev ganska sent inatt. jag kom hem straxt innan halv fyra imorse, sov några timmar sen har jag tillsammans med "arbetar teamet" fortsatt med vår uteterass. Nu börjar det hända grejer iaf. På lördag TROR jag att det blir klart.
Imorse (efter sex timmars sömn klädde jag på mig och gick ut på en skön morgonprommenad i 27 gradig värme:o) skönt!
Hem och åt frukost innan dagens arbete drog igång. Jag har grävt, krattat grus, mätt, sågat och viktigast av allt: fixat mat o fika!
Min lunch idag
Köket är min stora passion.
Idag hade jag planerat min "ätardag" vilket var skönt, att bara kunna äta, utan att behöva räkna o mäta. Jag har inte frossat i massa skit, bara ätit vad jag har velat o hur mycket jag har velat. Till kvällen efter ELVA timmars arbete åt jag faktiskt en kebabpizza utan ost, med massa grönsaker på. Jag har varit sugen på det så länge nu, så idag unnande jag mig det.
Lite efterätt till kaffet oxå;)
Men det var inte så gott som jag hade fövänat mig, visst var det gott ,men jag vill inte ha det nu igen på några veckor, det lär dröja till nästa gång.
Det var riktigt gott att få äta lite, jag hade "påfyllning", "ätardag", "höjardag" you name it senast på midsommarafton, så det var välbehövlit idag.
Det slog mig nu, kanske kan det vara en av anledningarna att min träningsvärk i ben o framförallt RUMPAN svider så in i h-vete, på något underskott?? jag vet inte, kanske. Hoppas på en härlig avslappnad gluteus imorn när jag vaknar;)
Imorn börjar jag jobba kl ett, så jag tänkte hinna med ett pass på gymmet innan. Rygg + baksida axlar.
Nu ska jag bädda rent, ducha o soooova. Tror att jag ska få lite fotmassage i sängen oxå.
See you all tomorrow!!

5 kommentarer:

Jossan-Wellness by me! sa...

HÄR ÄR DE VAAAAAAAAAAAAARMT och soligt!!
Men jag får njuta av den från kontoret;O)

Ha en toppen dag
Kram Jossan

Vera sa...

Tack för att du återinförde kesellan i min vardag... :) Böjade läsa din blogg för ett tag sen och kom då på hur gott det är med kesella. Har precis tillägnat kesellan ett eget inlägg för den är så underbar :) Tack för en bra blogg med mycket mat-inspiration!

Millan sa...

Jossan:
Stor Kram till dig!!!

Vera:
Varsågod;) Kul att du gillar mina mat tips o uppskattar alla matbilder:)
Kram

Julia sa...

Härliga mat-bilder stumpan! :) Här i Göteborg har vi värme kan jag lova. Kom hit vetja ;) Kramar

Millan sa...

Julia:
Om jag bara hade lite mer tid i mitt schema så skulle jag gärna komma ner till götet;)
Kram